Maminka.czSlavní rodiče

Porod je hustej, svěřila se Aneta Krejčíková. Proč si do porodnice vzala rtěnku?

kog 4.  12.  2018
Herečka Aneta Krejčíková se na svém Instagramu svěřila, jak prožívala celý porod! "Porod je, bože, tak hustej. Myslím, že jsem v životě nezažila nic silnějšího," píše. Zároveň prozradila, že si k této významné životní události koupila hned dvě rtěnky. Proč?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hvězda seriálu Ulice Aneta Krejčíková (27) porodila na konci srpna syna Bena. Až nyní se rozpovídala, jak příchod miminka probíhal: "V pondělí v 5 hodin ráno vstávám čůrat jako každý den, min. posledního půl roku, a po cestě z postele na záchod, což je asi 4 metry, cejtím mokro na stehnech. "Bezva, takže už se začínám i pochcávat, peckaaa!!!" Absolutně mi nedošlo, že by mohlo jít o plodovou vodu, bylo to tak lehoučký, přirozený, pomalý... nevím, co jsem čekala. Záhy mi došlo, o co kráčí...," popisuje na svém Instagramu. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

1/2 O porodu Porod je, bože, tak hustej.❤️ Myslím, že jsem v životě nezažila nic silnějšího (jsem hodně emotivní, no😅). V neděli večer jsem se po procházce v lese, kde jsem chodila každých 10 minut čůrat (nepřehánim🤪) svému partnerovi doma rozplakala slabým, zoufalým pláčem, že už nechci být těhotná. Nic proti mýmu dítěti proboha, bylo mi ctí být jeho domečkem a nosit ho, fakt, jen už Vám ten 9.měsíc příjde ku**vsky dlouhej! V pondělí v 5 hodin ráno, vstávám čůrat, jako každý den, min posledního půl roku a po cestě z postele na záchod, což je asi 4 metry, cejtim mokro ne stehnech. “Bezva, takže už se začínám i pochcávat, peckaaa!!!” Absolutně mi nedošlo, že by mohlo jít o plodovou vodu, bylo to tak lehoučký, přirozený, pomalý... nevím co jsem čekala🤷‍♀️, asi nějakou větší flow🤙, no nic. Záhy mi došlo, o co kráčí. Ondra zrovna vstává do práce a s jemnou panikou v hlase říká, že teda jedem do porodnice. Načež “znale” říkám já...”v klidu, to neznamená, že rodim hned, muže to trvat i dva dny, jeď do práce, já si dám chill” Ondřej odjel a já jsem začala dost krvácet, což mě hrozně vyděsilo. Tak jasně, ptž krev, hrozně nepřirozený, že jo! 🤪 Prvorodička.!🙏 Nasedla jsem do auta a odvezla se do Podolský porodnice, předesílám, že mě vůbec nic nebolelo, tak jsem mohla řídit😉 V Podolí jsem šla na příjem, tam mi řekli, že rodím. Teda, že začíná proces porodu. Byla jsem otevřená na jeden, na dva prsty. Žádný kontrakce, plodová voda odtýkala furt. Ležím si na monitoru, poslouchám srdíčko a představuju si jaký to bude až Bena budu držet v náručí a ňuchňat mu jeho mini nožičky. V tom se, za strašnýho řevu, rozrazí dveře, kde asi metr ode mne stojí žena, jež je obrazem čistý bolesti. Strašně křičí a vezou ji rovnou na porodní sál, řekla bych, poslední porodní fáze. Do prdele!!! Neeee🤦‍♀️😢 To mě teda hodně vzalo, zmocnil se mě strach. Strach z bolesti, utrpení, který nezvládnu. Naprosto jsem zapomněla na všechny ty skvělý mantry a na dýchání a na sebe. Na důvěru sama v sebe. Celý život slýchávám a vnímám, jak je porod hroznej, jak se to musí přežít, “to zapomeneš, neboj”... Jakoby, to Tě hodně nakopne👍 Snažila jsem se celý těhotenství si to v hlavě přenastavit..

Příspěvek sdílený Aneta Krejčíková (@krejcikova.aneta),

Zmocnil se mě strach!

Jelikož neměla bolesti, do podolské porodnice se odvezla sama autem a přítele poslala do práce. Na sociálních sítích se také svěřila s tím, co ji nejvíce vyděsilo: "Ležím si na monitoru, poslouchám srdíčko a představuju si, jaký to bude, až Bena budu držet v náručí a ňuchňat mu jeho mini nožičky. Vtom se za strašnýho řevu rozrazí dveře, kde asi metr ode mne stojí žena, jež je obrazem čistý bolesti. Strašně křičí a vezou ji rovnou na porodní sál, řekla bych, poslední porodní fáze. To mě teda hodně vzalo, zmocnil se mě strach!" píše Krejčíková. 

Aneta Krejčíková z Ulice: Přibrala jsem jen 20 kilo a hormony jsou jízda

Byť se na porod připravovala, trénovala si dýchání a důvěru v sama sebe, přiznává, bolest prožívá daleko intenzivněji: "Od mala jsem hroznej bolestínek... Nicméně jsou tu lidi, kteří mě vedou a pomáhají překonávat zajeté modely. Přišla jsem na porodní sál, rozdejchávala se slzama v očích, co jsem právě viděla na příjmu, v doprovodu porodní asistentky se slovy: "Nebojte, každý to má jinak" a snažila se nekotvit právě v těch modelech."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

2/2 O porodu Od mala jsem hroznej bolestínek, takže jsem věděla, ze bolest prožívám víc, než mnozí jiní. Nicméně jsou tu lidi, kteří mě vedou a pomáhají překonávat zajeté modely. Abych pokračovala o porodu. Přišla jsem na porodní sál, rozdejchávala se slzama v očích, co jsem právě viděla na příjmu v doprovodu porodní asistentky se slovy. “Nebojte, každý to má jinak” a snažila se nekotvit právě v těch zajetejch modelech. Vyndala jsem si svůj skvělej levandulovej olej, zapla hudbu, šla si dát sprchu, umyla vlasy, namalovala pusu. Ano, koupila jsem si přírodní bio rtěnky, červenou a tmavě fialovou, abych, když budu mít náladu, si mohla namalovat pusu i s miminkem😉 A pak začaly kontrakce.. V tu dobu nějak přijel Ondřej. Kontrakce byly slabší po 6-10minutách.., takže byl prostor pro srandičky🤪 Teď někdy přišla skvělá dula Sylva, viděly jsme se prvně, poněvadž dulička se kterou jsem byla domluvená, byla v Řecku☺️❤️ Pak kontrakce začaly být intenzivní, dlouhý a já se snažila si všechny ty pocity v těle zapamatovat. Sylva nás krásně vedla a Ondřej byl neuvěřitelně statečnej, že tam zůstal a podporoval mě. Asi po 10-11ti hodinách jsem byla, po klistýru a čípku na uvolnění porodních cest (asi😅), otevřená na 10, takže se šlo skutečně rodit a to už je pohoda, to víš, že už dáš. A je to tak přirozený. Tělo i miminko ví úplně přesně, jak se chovat. Stačí se jen napojit na sebe a je to to nejlepší co můžeš udělat. Děkuji Sylvince, že je skvělá a další porod bez ní nemám v plánu🙏 Děkuji Ondrovi, že se mnou žije všechny naše zkoušky života🙏 Děkuji Benovi, že chápu úplný význam nekonečné lásky🙏 Děkuji, že jsem žena. 🙏 @porodjekrasny

Příspěvek sdílený Aneta Krejčíková (@krejcikova.aneta),

A jak se herečka dokázala po této zkušenosti uvolnit? "Vyndala jsem si svůj skvělej levandulovej olej, zapla hudbu, šla si dát sprchu, umyla vlasy, namalovala pusu. Ano, koupila jsem si přírodní bio rtěnky, červenou a tmavě fialovou, abych, když budu mít náladu, si mohla namalovat pusu i s miminkem. A pak začaly kontrakce..."

Monika Absolonová porodila! Matouš se narodil deset dní před termínem

Celým porodem provázela Anetu Krejčíkovou dula, což prý bylo skvělé rozhodnutí a další porod se bez ní neobejde. Také Anetin partner byl u toho. "Sylva nás krásně vedla a Ondřej byl neuvěřitelně statečnej, že tam zůstal a podporoval mě," píše Aneta. Porod trval více než deset hodin a byť byl vyčerpávající, maminka malého Bena vzkazuje jedno: "Stačí se jen napojit na sebe a je to to nejlepší, co můžeš udělat. Tělo i miminko ví úplně přesně, jak se chovat!" 

Témata: Těhotenství, Porod, Slavní rodiče, Po porodu, Miminko, Porodnice, Seriál Ulice, Aneta Krejčíková, Porodní sál, Herečka, Rtěnka, Plodová voda, Sociální síť, Instagram, Porodní asistentka, Doprovod, Pecka, Podolská porodnice, Poslední půl, Životní událost, Celý porod, Přírodní bio, Fialovo, Pór, Krejčíková