Maminka.czPodcasty

Porody v době koronaviru: Nejhorší je za námi! Poslechněte si rozhovor s porodníkem

redakce 4.  5.  2020
Všechny maminky před porodem se mohou aspoň trochu uklidnit díky slovům profesora Michala Zikána z pražské Nemocnice Na Bulovce. Poslechněte si ho v podcastu, mluvila s ním naše kolegyně Tereza Víchová.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Podle profesora Zikána jsou nejhorší časy za námi. Tolik diskutované roušky u samotného porodu nejsou nutné, vždy se přihlíží ke stavu maminky a chráněný musí být především personál.

Poslechněte si víc, stačí kliknout na bílou šipku. 

00:00:0000:00:00

Přicházíme sice o návštěvy na šestinedělí, ale to hlavní – tatínek u porodu – už zase ve většině porodnic být může. A to je podle Michala Zikána důležité. Více se dozvíte v podcastu.

Všechny naše podcasty - novinku na našem webu - najdete ZDE

Dojemnější fotku jste neviděli! Náhradní matka doma porodila syna nové rodině
Nemáš děti? Jen jedno? Mateřství je citlivé téma. A všichni se stále ptají

Speciál o koronaviru

Koronavirus se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v  čínském městě  Wu-chan. Onemocnění, které tento koronavirus způsobuje, dostalo označení COVID-19.  Koronaviry vyvolávají nemoci od běžného nachlazení po syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Onemocnění se přenáší vzduchem  kapénkovou infekcí a nejčastěji zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest a spojivky. Inkubační doba je 7 - 14 dní. Mezi příznaky koronaviru patří zvýšená teplota, dušnost, kašel, únava a bolesti svalů.

Uzavření škol|Nárok na ošetřovné|Testování na koronavirus|Léčba koronaviru|Rouška bez šití
 
Témata: Podcasty, Koronavirus, Porod, Porodnice, Zikán, Nemocnice na Bulovce, Michal Zikán, Porodník, Profesor, Maminka, Tereza Víchová, Pór