Maminka.czMaminka roku 2021

Porotkyně Maminky roku Michaela Čejková: Obdivuji všechny maminky a jejich obrovskou sílu

Simona Procházková 19.  10.  2021
Porotkyně Maminky roku Michaela Čejková: Obdivuji všechny maminky a jejich obrovskou sílu
Životní příběhy maminek jsou každý rok neskutečně silné, dojemné, zajímavé a vždy nové. Rozhodne určitě osobní setkání, na které se už velmi těším, říká Michaela Čejková, marketingová manažerka společnosti FunBaby. Co ještě prozradila, uvidíte ve videu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

 

„Neskutečně obdivuji všechny maminky, které se účastní soutěže Maminka roku, že mají takovou sílu, protože se často potýkají s věcmi, které jsou pro mě naprosto nepředstavitelné. Přes své, mnohdy nelehké osudy, v sobě nacházejí energii a sílu, aby o svém životě daly vědět světu, aby podpořily a inspirovaly ostatní maminky. A právě v tom je, myslím, obrovská síla celého projektu Maminka roku,“ říká Michaela Čejková.

Podle čeho se budete jako porotkyně rozhodovat?

Zkušenosti z předchozích ročníků se nedají přenést, důležité bude opět osobní setkání. Pokaždé, když se vracím domů ze slavnostního večera, mám pocit, že musím změnit svět, začít něco dělat. A poté, co přijedu na další ročník, jsem na sebe naštvaná, že jsem vlastně nic neudělala.

Jaká je vaše nejranější vzpomínka na maminku?

Nevím, zda to je nejranější vzpomínka, ale vybavují se mi spíš situace, které se v dětství opakovaly. Takové ty malé rodinné rituály, jako je večerní čtení pohádky, rána, kdy mi mamka dává na stůl chleba s máslem. Tyto situace si pamatuji od útlého dětství.

V čem měla vaše maminka pravdu, a vy jste tomu jako dítě nevěřila?

Maminka se o mě vždy dost bála a já byla dost nešikovná, a přitom jsem se do věcí pouštěla dost po hlavě, takže jsem jí k tomu dávala i důvod. Nikdy jsem ten její strach nedokázala pochopit. Říkala mi, počkej, až budeš mít svoje děti, pak to pochopíš. A tak se teď už tři roky pořád bojím.

Porotkyně Maminky roku Lenka Koenigsmark: Jsem pyšná, že se takového skvělého projektu mohu účastnit!


Jaké nejkrásnější vyznání jste dostala od svých dětí?

„Maminko, jsi moje nejoblíbenější maminka. Mám tě rád nejvíc na světě.“

Co byste napsala malé Michaele dnešníma očima?

Milá Michaelo, život je krásný, máš se na co těšit!

Co vám udělá největší radost od vašich dětí?

Teď si říkám, zda nejsem příliš pyšný rodič, ale největší radost mám v situacích, kdy vidím, že se mi podařilo svého syna něco naučit, nebo když vidím, že sám přišel něčemu na kloub. Když po pár nezdařených pokusech přijde na to, jak nasednout na kolo a prosviští kolem mě s hláškou: „Čau mami!“ A největší radost mám, když za mnou přijde s tím, že chce obejmout a pomazlit.

Míša Tomešová o projektu Maminka roku: Bude to obrovský, dojemný a silný. Na finále se musím emočně obrnit


Jaké ingredience musí obsahovat recept na spokojenou rodinu?

Základní ingrediencí je podle mě respekt ke všem členům rodiny, nezbytnými položkami jsou pak umění se omluvit, společně strávený čas a úsměv. Láska je pak takový pekáč, který to vše drží pohromadě, když se občas nepodaří namíchat správný poměr všech surovin. A že se to občas stane všem kuchařům.

Témata: míč, Inspirativní ženy, Životní příběh, Maminka roku 2021, Láska je, Porotkyně, Mícha, Obrovská síla, Osobní setkání, Michaela Čejková, Manažerka společnosti, Marketingová manažerka, FunBaby, Michaela, Síl, Maminka

Video