Maminka.czBatole

Potřebujeme náhon na čtyři kola

Klára Kotábová 20.  4.  2010
I s tímto tvrzením se můžete setkat, až budete s partnerem vybírat kočárek. Prosadíte si svou variantu vozítka, nebo podlehnete jeho technickým zdůvodněním? Pozor, muži vybírají kočárky jako auta!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Muži mají jasno, ženy pro samé módní výstřelky často zapomínají, k čemu má kočárek sloužit.

Proto cítí potřebu vzít rozhodovací proces do svých rukou a přesně stanovit funkční pravidla, která musí vozítko pro potomka splňovat, tak, aby mužské ego bylo uspokojeno nejen tím, jak pěkně to zařídil, vymyslel a zkombinoval, ale kupodivu, kočárek musí také dobře vypadat. Co když s ním totiž bude vyslán na procházku?

Bereme neutrál

„Moje žena přišla s tím, že když čekáme holčičku, ráda by měla kočárek růžový nebo fialkový. Takový, ze kterého by bylo na první pohled patrné, že se vevnitř veze malá princezna. Málem jsem omdlel při představě, že bych se měl s něčím podobným procházet po městě, až mě vyšle na nákupy.

Snažil jsem se jí podsunout nápad, že jestli chce holčičkový kočárek, měla by se jeho barva co nejvíc přiblížit červené maranello, pak jsem ochotný ji akceptovat. Jinak se bude muset smířit s moderní černou, nenápadnou šedivou nebo safari odstínem béžové. Taky mi vadilo, že vůbec nemyslí na to, jak a kde se budeme s kočárkem procházet.

Řešila hlavně barvu, podvozek jí byl naprosto jedno, což mně tedy nebyl, protože jsem nechtěl někde uvíznout, třeba v blátě nebo mezi dlažebními kostkami. Jenže taky jsem nechtěl, aby naše přibližovadlo vypadalo jako nějaký starší retromodel...

Pořád mě napadaly další a další potíže, které by mohly s nevhodným výběrem kočárku nastat, takže to, o čem jsem si původně myslel, že je jen legrace, se zvrhlo v poměrně slušnou noční můru,“ vypráví Ondřej (33).

Technické parametry

„Najednou mi došlo, že ne vzhled, ale technické parametry jsou důležité. Místo příprav na prezentace jsem trávil hodiny a hodiny surfováním na internetu a porovnáváním jednotlivých výrobků. Vlastně jsem docela záviděl své ženě, která měla poměrně jasno hned od začátku.

Řešila pouze to, který odstín růžové jí půjde nejlépe k pleti a který bude miminku nejvíc slušet. Odpružením vidlice, brzdnou dráhou, prodyšností a dalšími zásadními parametry se vůbec nezabývala a já se přistihl, že jí občas absolutně závidím.“

Více se dočtete v aktuálním vydání časopisu Maminka.

Témata: Děti, Časopis Maminka, Novorozenec, Batole, Kojenec, Jen pro tatínka, Vidlice, Čtyři