Maminka.czVýživa a stravování

Potřebujete shodit vánoční kila? Víme, jak na to!

Simona Procházková 10.  1.  2013
Potřebujete shodit vánoční kila? Víme, jak na to!
Vánoční hodování máme již za sebou a teď většina z nás přemýšlí, jak se co nejrychleji zbavit těch pár kil navíc… Máme pro vás pár tipů na jednoduché a účinné diety. Tak hurá do toho!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rýžová dieta

Trávicí trakt spolehlivě vyčistí rýže natural. Když tuto proceduru pečlivě dodržíme, zbavíme si pár nechtěných kilogramů.

Rýžová dieta spočívá v tom, že po sedm dní konzumujeme pouze uvařenou rýži natural, které však můžeme sníst „co hrdlo ráčí“. Pro zvýšení čistícího účinku ještě čtyřikrát denně spolkneme jednu lžíci lněného semene a zapijeme půl litrem vlažné vody.

Kysaná zelenina s rýží – spolehlivě vyčistí organismus

Známá a účinná je i kúra z kysaného zelí či pickles (kvašená zelenina) a rýže. Pět - sedm dní, dle vůle, pojídáme pouze kyselé zelí, které střídáme s uvařenou rýží natural, můžeme sníst tolik, kolik chceme, ale nic víc. K tomu musíme denně vypít 2,5 litru neperlivé pramenité vody.

Jogurtová očista

Jogurty představují v pravém slova smyslu zázrak, který podpoří zdraví v mnoha ohledech. Jogurtové mléčné výrobky v sobě zahrnují probiotické kultury, kterým je připisováno mnoho pozitiv na naše zdraví, tak s chutí do toho!

Dvoudenní jogurtová dieta

1. den

dopoledne – sníme 1 kvalitní bílý jogurt. Během dopoledne se snažíme vypít 1,5 litru vlažné vody

odpoledne – dopřejeme si 1bílý jogurt a šálek čerstvého ananasu a zase vypijeme 1,5 litru vlažné vody

večer – sníme bílý jogurt a 2 větší mrkve, 1 lžíci lněného semene zapijeme 2 dl vlažné vody a večer si můžeme vychutnat meduňkový čaj

2. den

dopoledne - sníme 1 kvalitní bílý jogurt. Během dopoledne se ještě snažíme vypít 1,5 litru vlažné vody

odpoledne – vypijeme 1,5 litru vlažné vody a sníme bílý jogurt, 2 jablka

večer – dopřejeme si jogurt a šálek čerstvého ananasu, 1 lžíci lněného semene zapijeme 2 dl meduňkového čaje

Třídenní dieta

1. den

dopoledne – sníme 4 jablka a 1 lžící lněného semene, které zapijeme 2 dl vody. Během dopoledne se ještě snažíme vypít 1,5 litru vlažné vody

odpoledne – sníme 4 větší mrkve a 4 jablka, 1 lžíci lněného semene a zase vypijeme 1,5 litru vlažné vody

2. den

dopoledne – sníme 4 jablka, 1 lžíci lněného semene a svazek ředkviček. Během dopoledne se snažíme vypít 1,5 litru vlažné vody

odpoledne – vypijeme 1,5 litru vlažné vody a sníme 4 jablka, 4 mrkve, 1 lžíci lněného semene a 2 krajíčky tmavého chleba

3. den

dopoledne – tento den si uvaříme 2 hrnky rýže natural, dále můžeme sníst 4 jablka, 1 lžíci lněného semene a vypijeme 1,5 litru vlažné vody

odpoledne – vypijeme zase 1,5 litru vlažné vody a k němu si dopřejeme 1 lžíci lněného semene, 4 jablka, 4 mrkve a 1 svazek ředkviček

Po skončení této očisty začínáme jídelníček pozvolna, nejlépe veganskou stravou (pouze ovoce a zelenina), která by měl trvat alespoň tří až pět dní.

Bramborová očista

Bramborová očista spočívá v tom, že po dobu tří dnů pojídáme libovolné množství ve slupce uvařených brambor a k tomu popíjíme 3 litry vlažné vody. Nic víc.

Jablečná dieta

Výbornou a zároveň docela příjemnou dietou je tato jablečná kúra.
Během tří dnů konzumujeme pouze jablka, 1,5 kg denně.

Upřednostňujeme samozřejmě domácí sortiment. Pokud nemáme, u kupovaných jablek je nutné pečlivě odstranit slupku, kvůli chemickému postřiku. Jablka konzumujeme během celého dne syrová. Nesmíme zapomenout na kvalitní pitný režim, což je 3 litry pramenité neperlivé vody.

Po skončení jablečné kúry začínáme jídelníček pozvolna, nejlépe veganskou stravou (pouze ovoce a zelenina), která by měl trvat alespoň 3-5 dní.

Očista duše

Na tuto očistu velmi často zapomínáme, i když je opravdu nesmírně důležitá. Naší mysli i tělu velmi prospívají meditace, procházky v přírodě, pravidelný pohyb, krásná hudba, vůně rostlin, bylinky, zdravá strava i hezká literatura. Pak budeme cítit nádherně!

Témata: Výživa a stravování, Kvašená zelenina, Van, Jak, Libovolné množství