Maminka.czDovolená s dětmi

Potřebujete vypnout? Víme, kde si v zimě odpočine celá rodina

Aneta Mrazilová 24.  1.  2023
Nový rok je tu a s ním i tvrdá realita všedních dní. Kolotoč pracovních i rodinných povinností se rozjel na plné obrátky a dobré náladě nepřidá ani nedostatek slunce. Všechny tyto faktory ale mnohdy vedou k vyčerpání, stresu a frustraci. Proto je možná právě teď ten nejlepší čas vyrazit na zimní dovolenou k moři třeba do Egypta.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dokonalé zázemí

Mezi nejoblíbenější egyptská letoviska v zimním období patří Hurghada, která je jako stvořená pro rodiny s malými dětmi. Většina hotelů se totiž nachází přímo u písčitých pláží s pozvolným vstupem do klidného moře. Zatímco vy si budete užívat opalování, vaše ratolesti si tu mohou postavit hrad z písku.

Klepněte pro větší obrázek

„O Egypt je každoročně velký zájem. Do karet mu hrají teplé počasí po celý rok, průzračné Rudé moře a spousta vyžití pro všechny členy rodiny. Výhodou je také poměrně krátká doba přímého letu, do země faraonů se dostanete už za 4,5 hodiny,“ říká tisková mluvčí CK Blue Style Ilona Topolová.

Klepněte pro větší obrázek

Ráj na zemi

Bylo by ale škoda trávit čas jen na hotelové pláži, protože je spousta míst, kam můžete vyrazit i s dětmi. Jedním z nich je tropický ostrov Giftun, kterému se přezdívá „egyptské Tahiti“. Důvodem je bílý písek a azurové moře. Z přístavu v Hurghadě se sem lodí dostanete už za necelou hodinu a těšit se můžete doslova na ráj na zemi. Nenajdete zde žádné hotely a apartmány, jen pár restaurací a zázemí pro turisty včetně slunečníků a lehátek. Giftun je totiž přírodní chráněnou oblastí, díky tomuto statusu se ho daří zachovat v původním stavu.

Klepněte pro větší obrázek

Na ostrově se nachází hned několik pláží, tou nejnovější je Eden. Turistům se otevřela teprve před pár měsíci a splňuje přesně to, co si pod slovem „ráj“ představujete: krásnou pláž s dostatkem soukromí, houpačky přímo v moři a slunce po celý den.

Klepněte pro větší obrázek

Pokud navíc rádi prozkoumáváte podmořský svět, je to místo stvořené přímo pro vás. „Šnorchlovat můžete buď sami pár metrů od pobřeží tohoto krásného ostrova, nebo se můžete vydat s instruktorem na otevřené moře. Uvidíte tu spoustu korálových útesů a mezi nimi desítky pestrobarevných ryb,“ láká Ilona Topolová.

Klepněte pro větší obrázek

Za historií

Máte zvídavé nebo školou povinné děti, které zvládnou i náročnější aktivity? Vyrazte s nimi objevovat historické krásy Egypta. Mezi největší lákadla patří jak Káhira a pyramidy v Gíze, tak chrámový komplex v Luxoru, který je, co se týče kilometrů, ještě blíže.

Klepněte pro větší obrázek

V Karnaku, na předměstí města Luxor, navštivte komplex boha Amona-Re, kde se dochovaly sloupové nádvoří i monumentální sochy faraonů a egyptských bohů. Ujít by vám neměly ani prohlídky Memnonových kolosů, Údolí králů a Zádušního chrámu královny Hatšepsut nebo výrobny papyru a alabastru.

Vybere si každý

Ke skvělé dovolené patří nejen spousta úžasných zážitků, ale také komfortní ubytování. Poměr ceny a kvality je ostatně dalším důvodem, proč je Egypt tolik oblíbený. „Rozlehlé hotelové rezorty jsou zpravidla čtyř- nebo pětihvězdičkové, nabízejí velmi kvalitní servis a každý si tu najde jak místo na relax, tak spoustu příležitostí k zábavě. V Hurghadě doporučuji hotel Dana Beach Resort, který má nejen krásnou pláž s pozvolným vstupem do moře, ale i vlastní aquapark s několika bazény a tobogány,“ říká Ilona Topolová z CK Blue Style.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Rodina, Dovolená s dětmi, Volný čas, Cestujeme, Egypt, Slunce, Pláž, Moře, Koupání, dovolená u moře, Luxor, Blue Style, CK Blue Style, Tahiti, Podmořský svět, Ilona Topolová, GIFT, Resort, Rudé moře, Zázemí, Vyžití, Hurghada, Realita, Hotel, Všední den