Maminka.czLáska a vztahy

Potřeby ženy a muže: Jak moc se liší? A proč vznikají spory?

Martina Machová 8.  12.  2019
Hlavní životní potřeby mužů a žen se liší, z čehož obvykle plyne řada nepochopení, sporů a nedorozumění. Vztahy i rodiny se pak v některých případech úplně zbytečně rozpadají…

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

ONA chce i po letech (ba desetiletích) manželství stále cítit a všemi smysly vnímat jeho lásku, a navíc má potřebu o tom (o všem) mluvit, probírat to, vysvětlovat a jít do hloubky věcí. ON si však na řečičky obvykle příliš nepotrpí, má pocit, že jí dává svou lásku dostatečně najevo tím, že pracuje přesčas, nosí domů dost peněz a čas od času přitluče poličku či vymění panty u kuchyňské linky. Nejblaženější by byl, kdyby s ním vyrazila každou sobotu na kolo a jednou za čtrnáct dní na hokej. K nebi na zemi by mu pak stačila už jen teplá večeře, vůně povidlových buchet linoucí se z trouby a neméně vřelá a voňavá náruč jeho stále perfektně vypadající krásky. Nemáme to my ženy lehké… no ostatně ani muži s námi. Každý máme zkrátka poněkud odlišná očekávání.

Věříte zažitým stereotypům? A opravdu se liší výchova holek a kluků?

5 hlavních potřeb ŽENY dle Dr. Williarda Harleye

Dle populárního psychologa, manželského poradce a autora mnoha knih Williarda Harleye jsou hlavní životní potřeby mužů a žen poněkud rozdílné. V pravdě rozdílné tak, až z toho lehce mrazí! Každé pohlaví má zkrátka jiné priority, což s sebou pochopitelně přináší mnohá nedorozumění. Ta však nemusí nastat, pokud svůj protějšek chápeme, pokud si vzájemně vycházíme vstříc a zároveň zachováváme přirozený respekt k rozdílnosti potřeb toho druhého. A jaké jsou dle pana Harleye (ženatého takřka šest desetiletí) hlavní potřeby ženy vůči jejímu protějšku?

  • Láska
  • Komunikace
  • Poctivost a otevřenost
  • Finanční podpora
  • Oddanost rodině
Bezpohlavní výchova: Ani kluk, ani holka. Ať si dítě samo vybere!

5 hlavních potřeb muže Dr. Williarda Harleye

Zatímco u žen si věk s pořadím hlavních životních potřeb během života příliš nehraje, u mužů se může pořadí léty poněkud pozměnit. Z následující pětice je vcelku zřejmé z jakého důvodu.

  • Sexuální naplnění
  • Společnost při zábavě
  • Atraktivní partnerka
  • Domácí podpora
  • Obdiv

Milé maminky, souhlasíte s psychologem a zasloužilým manželem a dědečkem Williardem Harleyem? Nepřijde vám tento názor trochu stereotypní? 

Snažíme se o dítě a ze sexu se stala povinnost. Jak tohle období překonat?
Témata: Láska a vztahy, Rodina a vztahy, Chování a vztahy, Sex, Nevěra, Zen, Lis, Harley, Poradce, Nedorozumění, Moc, Potřeba, Spor, Žena, Láska, Otevřenost