Maminka.czNaše tipy

Pozvánka na slavnostní křest knihy Hezky česky, hravě a zdravě!

redakce 29.  11.  2010
Vydavatelství Mladá fronta a. s. a Phenix Cafe si Vás dovolují pozvat na slavnostní křest knihy Petry Lamschové a Petra Havlíčka Hezky česky, hravě a zdravě! aneb Česká klasika ve zdravém kabátku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kniha s podtitulem Česká klasika ve zdravém kabátku představuje vtipné, chutné a nenáročné recepty klasické české kuchyně, ovšem upravené tak, aby odpovídaly všem zásadám zdravé výživy. Volně navazuje na předchozí společnou publikaci autorů Jídlo jako životní styl (Mladá fronta, 2010), která se za osm měsíců od vydání dočkala čtyř dotisků.

Klasická česká kuchyně se v posledních letech těší velkému zájmu odborníků i laiků, hlavním tématem diskusí je návrat ke kvalitním domácím surovinám. Nová kniha šéfredaktorky časopisu Dieta Petry Lamschové a výživového poradce Petra Havlíčka k tomuto trendu navíc přidává i důraz na zdravou úpravu tradičních českých receptů. Čtenáři zde naleznou sedmdesát klasických českých receptů – od předkrmů a studené kuchyně až k dezertům a svátečním jídlům. V minirozhovorech, které každé sekci předcházejí, se autoři podělí o své zkušenosti s přípravou jídel a prozradí své osobní tipy.

Řekli o knize

Tažení proti špatným stravovacím návykům nevyřeší jen několik desítek profesionálních kuchařů. Rozhodující souboj se musí odehrát v našich domácnostech. Kuchařka Hezky česky, hravě a zdravě! Petry Lamschové a Petra Havlíčka se v něm může stát důležitým pomocníkem. Oba autoři sestavili vtipné, chutné, na přípravu i kapsu nenáročné recepty, které si přitom zachovávají profil toho dobrého z klasické české kuchyně. Bylo by moc dobře, kdyby maminky, ale i tátové při vaření jídel ve znamení ‚Hezky česky, zdravě a chutně‘ do kuchyně přitáhli také své potomky. Právě u nich začíná osvěta, která je nejúčelnějším nástrojem k renesanci kvalitního stravování.“
Jiří Kolečko, redaktor časopisu F.O.O.D.

Slavnostní křest knihy za účasti autorů se uskuteční ve středu 1. prosince 2010 v 15.00 hodin v Phenix Cafe, Smetanovo nábř. 205/22, Praha-Staré Město.

Hostem slavnostního křtu a zároveň kmotrou knihy bude herečka Markéta Hrubešová.

Křest knihy bude moderovat Soňa Šuláková, moderátorka pořadu Sama doma, ČT.

Čtěte také: Jídlo jako životní styl

Témata: Naše tipy, Knihy, Pozvánka, Osobní tip, Hra, Slavnost, Česká kuchyně, Česká klasika, Profesionální kuchař, Staré město, Křest, Nová kniha, Český, Sla, Osvěta, Knihy na Heureka.cz

Video