Maminka.czNovorozenec

Praha dětem: Medvěd, had a neohrožené slavné maminky

redakce 1.  9.  2011
Praha dětem: Medvěd, had a neohrožené slavné maminky
V úterý 30.8. se Staroměstské náměstí v Praze proměnilo ve velké hřiště pro děti i jejich rodiče. Celý den byl věnován sportovně-kulturní a charitativní akci, která širokou veřejnost zábavným způsobem seznámila se zásadami první pomoci při úrazu i s tím, jak nehodám předcházet.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dnem provázeli moderátoři Gábina Partyšová a Martin Dejdar, kteří během nabitého osmihodinového programu přivítali na pódiu desítky významných hostů a účinkujících.
Jako první se chopil mikrofonu Petr Jákl, v jehož hlavě se nápad na zorganizování akce Praha dětem zrodil. S Sebou přivedl svou půvabnou maželku Romanu, která je pouhé tři měsíce po porodu opět štíhlá jako proutek a dcerky Sofinku a Elisu.

Adrenalin pro maminky i děti

Největšími lákadly bezesporu bylo trioMaxim Turbulenc, které pro tuto příležitost zvolilo tematické kostýmy  s potiskem dopravních značek, Dagmar Patrasová, jejíž autogram vítězoslavně ulovil například syn Jany Adamcové Daniel nebo Hanka Kynychová, která se svěřila, že od září jdou její čtyřletá dvojčata poprvé do školky.

Na návštěvu přijela i zvířata, která okamžitě strhla pozornost dětí i dospělých. Medvěd zajímal děti víc než had, o kterého se ovšem téměř přetahovaly slavné dámy. Neohroženě si ho kolem krku omotala Eva Decastelo, která dorazila s oběma dětmi, ale i Dáda Patrasová, která se každou chvíli mohla stát babičkou.

Do centra Prahy dorazily s miminky také Zuzana Belohorcová a Kateřina Kristelová. S potomky odrostlými dětským kočárkům přišli Pavel Kožíšek, Markéta Hrubešová a Eva Čížkovská.

Partyšovou ošetřovali záchranáři

Přítomní se mohli mezi programem také vzdělávat, stanoviště tu měli hasiči, záchranná služba i městská policie, která pro děti připravila improvizované dětské dopravní hřiště, kde děti mohly získat dětský řidičský průkaz. Přímo na pódiu pak byla členy Českého červeného kříže ošetřena „zraněná“ moderátorka Gábina Partyšová, když nasimulovala poranění ruky. Bohatě nabitou akci zakončila koncertem kapela Tři sestry.

SLEVÍN.CZ - Každý den nové slevy na jednom místě!

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Slavné maminky, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, praha, Petr Jákl, Pavel Kožíšek, Med, Medvěd, Had, Tři sestry, Řidičský průkaz, Záchranná služba, Gábina Partyšová, Sla, Městská policie, Práh