Maminka.czMateřídouška

Právě vychází prosincová Mateřídouška

Simona Procházková 17.  12.  2021
Také se váš malý školák nemůže dočkat Ježíška? Kupte mu prosincové vydání Mateřídoušky se spoustou hravých úkolů, chytrého čtení a zábavného luštění. Čekání mu rychleji uteče!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jedním z tradičních vánočních zvyků je pečení cukroví. Což se hodí, protože k prosincovému pokusu na doma děti potřebují právě vykrajovací formičku.

Věděli jste, že kapři jsou ve skutečnosti domácí zvířata, podobě jako třeba králíci nebo prasata? A jako u ostatních, také u nich jsou vyšlechtěna různá plemena. A to jste tušili, že kapr se ve volné přírodě může dožít požehnaného věku až 40 let?

K vánočním svátkům neodmyslitelně patří mimo jiné kouzelník s brejličkami. Malý designér navrhl v Mateřídoušce pokojíček právě ve stylu Harryho Pottera. Navíc ti ještě ukáže, jak si ve stejném duchu vyzdobit květináč.

Na poslední zastávce Cesty kolem světa se Dáša s Matesem vrátí zpátky do České republiky. Prozkoumejte s dětmi ilustrovanou mapku ČR, pak se pusťte do luštění a dozvíte se toho o naší republice ještě mnohem víc.

Protivník nebo pomocník? Jak čas ovlivňuje mateřství? Dozvíte se v lednovém vydání časopisu Maminka

Vánoce, Vánoce přicházejí… Kdo ale nosí dárky? To se liší podle toho, v jaké zemi se na to zeptáte. U nás je to Ježíšek. Jak to ale mají děti jinde ve světě? Maskoti Ludva s Ednou si zabalili cukroví a vyrazili na výzvědy.

Někdo má nehty okousané, další pečlivě upravené. Co o nehtu ale opravdu víme? Seznamte děti s poznatky našich výzkumníků.

V Mateřídoušce děti najdou ještě i dvě ilustrované pohlednice k vystřižení. Jednu z nich mohou vymalovat a jako novoroční přání poslat někomu, koho mají rády. Druhá pohlednice je soutěžní. Dejte nám prostřednictvím ní vědět, o čem by si vaše dítko chtělo v Mateřídoušce přečíst. Třeba se právě na něj usměje štěstí a vyhraje oblíbenou stavebnici.

Je toho ale mnohem víc. Mateřídouška s postavičkami z animáku Zpívej 2 na titulní straně je právě v prodeji.  

Kupujte v trafikách nebo s dopravou ZDARMA na www.ikiosek.cz/materidouska.

Témata: Mateřídouška, Školák, Tvoření, Vánoce, Harry Potter, příroda, Volný čas, Ježíšek, luštění, Tipy na čtení, Výtvarné aktivity, povinná četba, kouzelník, animák, Novoroční přání, Prosincové vydání, PRÁV, Výzkumník, Pečení, Kapr, Ludva, Pohlednice, Dáša, Česká republika, Maskot

Video