Maminka.czMateřídouška

Právě vychází únorová Mateřídouška

Simona Procházková 16.  2.  2022
Také v nejkratším měsíci v roce bude Mateřídouška plná zábavného čtení a luštění. A na co všechno se může váš malý školák těšit?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Téma z titulní strany: Kulaté brýle, jizva na čele a děsivě malý „pokojíček“ pod schody. To je pár poznávacích znamení jedné z nejznámějších postav na světě – Harryho Pottera. A právě malého čaroděje si k jedné velké příležitosti připomeneme. Na děti v Mateřídoušce čekají zajímavosti z natáčení, oblíbené scény a filmové hlášky.  

Pokus na doma: Ukážeme si opravdu jednoduchý pokus. Budou k němu potřeba jen tři věci, které zajisté najdete doma.

Zvíře měsíce: Když se řekne plaz, určitě se vám okamžitě vybaví had. Mezi plazy patří ale i oblíbení domácí mazlíčkové – suchozemské želvy. Ukážeme si, jak se o ně hezky starat.

Pokojíček: Malý designér navrhl pokojíček pro kovboje. Nakonec dětem ukáže, jak si vyrobit úžasnou loutku koníka, která výborně poslouží nejen o masopustu.

Na průzkumu: S našimi maskoty, robopsem Ludvou a robokočkou Ednou, se vypravíme na masopustní průvod. Masky a jejich význam se sice v jednotlivých krajích liší, ale Ludva s Ednou dětem představí ty nejznámější.

Knížečka s únikovkou:  Další sběratelská knížečka s únikovou hrou je na světě! Složí se velice jednoduše. Na její vyluštění už je ale potřeba promazat mozkové závity!

Téma na únor: Vypravíme se na dobrodružnou výpravu do hor. Ukážeme si, jaké nástrahy musí překonávat horolezci, ale třeba i to, jak se správně vybavit na horskou túru.

Tělo:  Výzkumníky v únoru čekala opravdu mimořádně namáhavá expedice. Vydali se na průzkum pažních svalů.

V Mateřídoušce samozřejmě nemůže chybět ani anglicko-český komiks či oblíbený komiks o strašidlech. Představíme další knihu z povinné četby, vyrazíme po atrakcích Středočeského kraje a uvaříme si koblížky.

Děti se mohou radovat i z filmového plakátu, zasmějí se u srandiček a najdou i inspirace pro případ dlouhé chvíle.  

Mateřídouška s Harry Potterem na titulní straně je právě v prodeji.  

Kupujte v trafikách nebo s dopravou ZDARMA na www.ikiosek.cz/materidouska

Témata: Mateřídouška, Školák, Naše tipy, Harry Potter, únor, únikovka, Expedice, Pokojíček, Edna, Schody, Mater, Středočeský kraj, Výzkumník, Luštění, PRÁV, Zábavné čtení, Malý školák, Brýle, Maskot, Oblíbený komik, Sběr, Ludva