Maminka.czMateřídouška

Právě vychází zářijová Mateřídouška

Simona Procházková 27.  9.  2022
V zářijové Mateřídoušce děti vedle zábavného čtení navíc najdou v pořadí již třetí díl úspěšného maxiplakátu s angličtinou. Zářijová Mateřídouška toho ale nabízí ještě mnohem víc.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nově je třeba možné poslechnout si předchozí díly angličtiny v audio verzi. Podcasty Mateřídoušky jsou dostupné zde: https://www.youtube.com/channel/UCoKooChu1dopFlAaToyzNgA/videos

Na co všechno se děti mohou těšit?

Téma z titulní strany: Jak by asi vypadalo, kdyby se proti sobě do ringu postavil Batman a Bugs Bunny? Nebo kdyby měl Superman za soupeře Toma a Jerryho? Zahrajte si s dětmi hru MultiVersus a vymyslete na soupeře chytrou strategii.

Pokus na doma: S Ludvou a Ednou si mohou děti zkusit jednoduchý postup, díky kterému zjistí, kde se v rostlinách bere kyslík.   

Zvíře měsíce: Touží vaše dítě po netradičním domácím mazlíčkovi? Co byste řekli na vodního dráčka? Přezdívá se tak agamě kočinčinské, která je neskutečně mírumilovná.   

Pokojíček: Máte doma malého kuchtíka? Malý designér do Mateřídoušky navrhl dětský pokojíček, který je pro milovníky jídla jako stvořený. Nasajte inspiraci.

Vaření: Připravte společně se svým školákem na svačinovou přestávku dobrotu, po které se bude olizovat až do konce vyučování.

Únikovka: V další sběratelské knížečce s oblíbenou únikovou hrou se pokusíte vysvobodit ze zajetí náčelníka indiánů.

Tělo: Co o lidském srdci zjistili naši zkušení výzkumníci? To se dozvíte z originální ilustrace.

A samozřejmě nechybí zábavné luštění.

V rubrice Doporučená četba? To je hračka! se vypravíme na návštěvu za Pipi Dlouhou punčochou. Vyplňte s vaším čtenářem ilustrované pracovní listy a zapojte ho do soutěže o hezké ceny.

Mateřídouška s maxiplakátem s angličtinou a se superhrdiny na titulní straně je právě v prodeji na stáncích. Kupujte s dopravou ZDARMA i na www.ikiosek.cz/materidouska

Témata: Mateřídouška, Děti, Školák, Tvoření, příroda, Výtvarné aktivity, angličtina, domácí pokus, pracovní listy, Strategie, Zář, Tom a Jerry, Ludva, Zábavné čtení, Jerry, PRÁV, Mater, Superman, Edna, Batman