Maminka.czTěhotenství

Právnička nechala praxe. Teď maluje snímky z ultrazvuku a má úspěch

Gabriela Kolinová 9.  4.  2018
Náhoda tomu chtěla a Laura Steerman z irského Dublinu opustila nudnou práci právničky a začala malovat ultrazvukové snímky miminek. Všechno to začalo, když byla těhotná a čekala svou dcerku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Stejně jako většina maminek se Laura těšila na první snímek miminka. Od lékaře však dostala rozmazanou černobílou fotku. Ne že by neměla radost, ale rozhodla se, že snímek oživí barvami. Obrázek přetvořila v barevné umělecké dílo. A od té doby se jí zakázky jen hrnou. 

Čekáte miminko? Oznámit to můžete vtipně a s nápadem. Třeba takto...


Vlastně to byla taková terapie, občas necítila pohyby miminka, měla strach, a tak malovala. "Ultrazvukové vyšetření vždy ukázalo, že dcera se má dobře, navzdory mému strachu z nedostatku pohybů," říká Laura Steerman. Chtěla ovšem dopřát dceři něco víc než jen rozmazané šedivé snímky. A tak začala malovat. 

Maminku dojal pohled na děti, které se v děloze něžně pusinkují

Barevných obrazů si brzy všimli Lauřini přátelé a toužili mít také ultrazvukový snímek na plátně a v barvách. Brzy se ozývali i další zákazníci a Laura začala malovat na zakázku. Zájemců bylo víc než dost, a tak se stalo, že tahle maminka mohla opustit své zaměstnání a začala se živit uměním. "Setkávám se s tolika báječnými lidmi, kteří mi svěřují své příběhy. Žádný není stejný, ani miminka, která maluji," říká hrdá umělkyně, která oslavuje ženství, zrození a krásu života. 

Její obrázky si můžete prohlédnout v naší GALERII nebo se můžete podívat přímo na její stránky www.quaintbabyart.com, kde najdete i ceník.

Ultrazvuk: Kolikrát vás v těhotenství čeká a co všechno zjistí?
To není apríl! Miminko při ultrazvuku „zatleskalo“ svým rodičům
Odhalte tajemství dřív než ultrazvuk: Holčička, nebo chlapeček?
Témata: Těhotenství, Miminko, Od těhotenství k porodu, Ultrazvukové vyšetření, Právnička, Dcerka, Dublin, Ted, Ultrazvuk, První snímek, Zákazníci, PRÁV, Úspěch, Lauřin, Ultrazvukový snímek