Maminka.czRodina

Prázdniny ještě nekončí! Kam na výlet s rodinou?

Simona Procházková 21.  8.  2019
Sem se zkrátka musíte zajet podívat, ještě to stihnete! Užijete si společnou zábavu a dobrodružství, dozvíte se spoustu nového, zasportujete si i vychutnáte dobré jídlo.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zážitky na každém kroku v Českém Krumlově!

Nechce se vám mačkat v davu turistů z celého světa? Pojďte si užít tuto perlu jižních Čech z trochu jiného pohledu. Ať už vyrazíte jen s partnerem (protože kde jinde zažít více romantiky, že) nebo vezmete i ratolesti, nudit se nebudete ani vteřinu. Prohlídku zámku a jeho krásných ale přelidněných zahrad odložte na jindy a objevte další kouzelná a tajemná místa. Co tedy podniknout? Krumlov je vlastně jedno velké muzeum pod širým nebem (ckrumlov.cz). Zkuste zabloudit do gotických a renesančních uliček s nezapomenutelnou atmosférou nebo se nechte „vlákat“ do podzemí a prozkoumejte zdejší grafitový důl, prohlédněte si prostory historického pivovaru Eggenberg nebo zavítejte do muzea vltavínů. Děti nadchnou nekonečné chodby Zrcadlového labyrintu. Toto unikátní bludiště patří mezi největší v Evropě a navazuje na něj menší křišťálové bludiště složené z čirých skel. Na závěr si užijete síň smíchu, kde nechybí oblíbená prohnutá zrcadla různě deformující postavu. A co takhle projížďka na voru po řece? Vyhlídkové plavby napříč centrem tady probíhají celoročně a voraři se s vámi podělí o poutavé příběhy z dějin města. Pokud toužíte po klidu, vynikajícím jídle, pohodlné posteli a troše luxusu, přenocujte v nádherném hotelu Old Inn (hoteloldinn.cz), který najdete přímo ve středověkém jádru města. Bude vám připadat, že jste se vrátili do dávné minulosti, při rekonstrukci totiž bylo zachováno několik zajímavých prvků z historie všech třech budov, ze kterých se hotýlek skládá. Například renesanční stropy a nástěnné malby ze 16. století s výjevy z díla Proměny římského básníka Ovidia. Genius loci je tu nezaměnitelný, zároveň ale nechybí moderně zařízené pokoje a po celodenním maratonu si můžete odpočinout ve wellness centru v blízkém Hotelu Růže. Ubytování zahrnuje bohatou a snídani a připraví vám tu ochotně balíček ušitý na míru vašim přáním a představám. Pokud si totiž uděláte více času, kromě prohlídky samotného města můžete stihnout také výlet na Lipno nebo rakouský Hochficht a užít si jachting a golf.

Vzhůru na safari, žirafy čekají!

Zažijte pravé africké léto! Kde? Přeci ve východočeském Dvoře Králové. Kromě toho, že tady mají úžasnou zoologickou zahradu, nabízejí i řadu dalších lákadel a zážitků. Jedním z nich je Safari Park. Takže pokud chcete udělat (nejen) dětem radost a užít si společné dobrodružství, na nic nečekejte a vyrazte. Díky spolupráci parku s automobilkou Toyota máte od letošního léta možnost vydat se přímo mezi stáda divokých zvířat k přírodě šetrným hybridním automobilem na elektrický pohon. Tváří tvář se tu potkáte s antilopami, nosorožci, žirafami, zebrami nebo plameňáky, pozorovat můžete zblízka i samotné krále zvířat. Na zvířata si tu téměř sáhnete, i když raději to v rámci vlastní bezpečnosti raději nezkoušejte. Ať už přijedete na jeden den nebo se rozhodnete strávit noc v safari Park Resortu (ve stylovém hotelu nebo kempu), zapůjčí vám na místě vůz a můžete vyrazit na projížďku po Africkém a Lvím safari. Vyjížďka trvá téměř hodinu a užijete si adrenalin v divočině i výhledy na obyvatele džungle. Skvělou zprávou je, že vozidlo Toyota Yaris vám tu zapůjčí zdarma, stačí mít zakoupenou jen vstupenku do safari. Určitě je ale potřeba automobil si předem zarezervovat (safaripark.cz). A pozor, pokud dorazíte vlastním hybridním vozidlem nebo elektromobilem, dostanete na jízdenku do safari padesátiprocentní slevu, v areálu je připravena i dobíjecí stanice.

Do Rokytnice nad Jizerou nejen na túry!

Konec prázdnin se nezadržitelně blíží, pokud si ale dopřejete ještě pár dní volna, vsaďte na jistotu a vydejte se do hor. Populární horské městečko Rokytnice nad Jizerou leží doslova na křižovatce turistických cest a je tak dokonalým výchozím bodem pro podnikání výletů do blízkého i vzdálenějšího okolí. Celé Krkonoše odsud máte doslova jako na dlani (rokytnice.com). Každý člen rodiny si tu najde to své. Akční děti se vyřádí v lanovém parku v korunách stromů nebo bikeparku Rock-it-nice, který je přes léto otevřen každý den v prostorách skiareálu. Malí sportovní nadšenci si užijí tři sjezdové tratě různých úrovní obtížnosti v celkové délce pět kilometrů. Na tu nejsnadnější, modrou, se nemusí bát ani začátečníci. Pokud byste měli chuť a náladu na rodinný cyklovýlet, využít můžete půjčovny kol hned u dolní stanice lanovky Horní Domky. Tu můžete využít i během procházek. Vyveze vás totiž pohodlně k rozcestí Ručičky, odkud se můžete pěšky vydat na Dvoračky, k Janově skále, na Harrachovy kameny nebo ke slavnému Mumlavskému vodopádu nedaleko Harrachova. Trasy jsou krátké, od dvou do pěti kilometrů. Zhruba šest a půl kilometru od rozcestí pak najdete pramen Labe. V Rokytnici máte nepřeberné možnosti, kde se ubytovat. Zkuste třeba některou ze útulných roubenek, velmi příjemný (a s milým a ochotným personálem) je například Modrý penzion či penzion Čerstvý pramen. A až se budete chtít dobře najíst, sázkou na jistotu je restaurace Roky s jedinečným interiérem v keltském stylu.

To bude jízda! Nejdelší bobovka na Dolní Moravě!

Chcete originální zážitek a pořádnou porci zábavy? Na začátku srpna otevřeli v oblíbeném horském středisku Dolní Morava pod Králickým Sněžníkem naprosto unikátní bobovou dráhu, nejdelší v Česku a druhou nejdelší v celé Evropě. Říká se jí trefně „mamutí“ a čeká vás skutečně adrenalinový sjezd (dolnimorava.cz). Projedete se tři kilometry přes les i otevřené pláně, při převýšení 364 metrů prosvištíte 25 zatáček, z nichž jedna má 360 stupňů a leží ve výšce 12 metrů nad zemí. Přehoupnete se přes čtyři skoky nad lesními cestami a projedete osmičkovou smyčku či dokonce podzemní tunel. A dolů posvištíte rychlostí až 50 kilometrů v hodině. Ale žádný strach, celá dráha je zabezpečena speciálním antikolizním systémem, takže se stačí dobře  připoutat a užít dechberoucí jízdu. A ti, kteří podobné atrakce nevyhledávají, mohou mezitím třeba vystoupat do oblak, respektive na Stezku v oblacích a kochat se nádhernou okolní krajinou nebo si užít sjezd do údolí na horské koloběžce. S dětmi nemůžete vynechat procházku tajemným podzemím Stamichmanovy štoly, kterou vás provedou skřítci Babušáci a také speciální aplikace se zábavnou hrou nejen pro vaše ratolesti. Nemine vás nejspíš ani průzkum útrob obřího mamuta, pro odvážně pak s tobogánem ukrytým v jeho chobotu.

Témata: Děti, Rodina, Rodina a vztahy, Praktické rady, Prázdniny, Podnikání, Česká republika, Dobrodružství, Zoologická zahrada, Konec prázdnin, Plamen, Harrach, Údolí, Vozidlo, Bludiště, Stezka, Rokytnice, Skiareál, Evropa, Lesní cesta, Dolní Morava, Harrachov, Český Krumlov, Rokytnice nad Jizerou, Labe