Maminka.czVaše příběhy

Přečtěte si emotivní dopis, který napsala matka svým dvěma adoptivním dcerám

Kateřina Prachařová 20.  1.  2018
Když Jamie adoptovala své dvě nejmladší dcery, a počet členů její rodiny se tak oficiálně rozšířil na šest, napsala při této příležitosti upřímný a vroucí dopis. Píše v něm, že je nikdy nebude milovat tak, jako by byly její vlastní.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Toho dne, kdy byl proces adopce úspěšně završen, si Jamie uvědomila, že její vztah k dcerám už není ničím podmíněn. Už nemusela myslet na to, že je „jen“ pěstounka dětí.

Věděla, že už nikdy nebude muset říct „Miluju tě, jako bys byla moje vlastní.“ Protože holčičky se jejími vlastními opravdu staly. „Dnes jsi úplně a navždy mou dcerou,“ píše Jamie v dopise, který sdílela na svém blogu Foster the Family.

Když dívky poprvé usnuly u ní doma, Jamie se podle svých slov i s manželem rozhodla, že je bude milovat jako dcery. Toto rozhodnutí přitom přišlo ještě dřív, než měli vůbec šanci se do nich zamilovat.

„Zamilování přišlo. Po tom, co jste ‚vpadly‘ do naší rodiny, s naprostou lehkostí jste pronikly do našich životů i srdcí,“ svěřuje se Jamie. „Formality našeho ‚dočasného‘ vztahu, které jsou řízené státem a soudy, zmizely. Už jste nebyly dětmi z pěstounské rodiny. Jednoduše jste se staly dcerami.“

Jamie píše také o tom, jak moc se tento den liší od toho, kdy se jí narodily dvě starší děti. Den definitivní adopce připodobnila spíše ke svatbě se svým mužem. „Potkala jsem ho, pak se do něj zamilovala a věděla, že s ním strávím zbytek života. Pak přišel den, kdy se to stalo oficiální,“ vypráví.

Čtěte také: Matka natočila srdceryvný vzkaz synovi. Pak jej dala k adopci

„Papíry byly podepsány, jména byla změněna, obřad proběhl. Ale já ho poté nemilovala víc, než nakolik jsem ho milovala den předtím. On byl stejný, já zůstala stejná. Nic se nezměnilo. Ale patřili jsme si navzájem, oficiálně, navždy.“

Jamie slibuje, že obě dívky bude navždy milovat stejně jako v den, kdy se nezměnilo nic – a přece se změnilo všechno.

„Věřím, že dnes je naše rodina úplná. Nás šest, jen my. Ale možná se mýlím. Možná se k naší malé jednotce připojí ještě někdo další. Ale bez ohledu na to vím, že teď jsme rodina. Navždy,“ svěřuje se Jamie.

„Dnešek, tento den přijetí, je jedním z nejšťastnějších dnů mého života. Dnes jsem se stala tvou matkou. Dnes se staneš mojí dcerou. Šťastný den přijetí, má drahá dcero, miluji tě. S láskou máma.“

VIDEO: Maminka natočila srdceryvný vzkaz synovi. Pak ho dala k adopci

Jak dát svému životu nový smysl? Staňte se matkou – pěstounkou
První setkání s vnoučaty: Podívejte se na nejdojemnější okamžiky pro prarodiče
Lucie Benešová: „Adopce Sáry bylo to nejlepší rozhodnutí“
Témata: Rodina, Vaše příběhy, Matka, Dcera, Adopce, S láskou, máma, Nejmladší dcera, Zamilování, Dopis, Forma, Dnešek, Pěstounská rodina, Šťastný, Srdceryvný vzkaz, Máť, Adoptivní dcera