Maminka.czMaminka roku 2022

Představujeme finalistky Maminky roku. Pokud na mateřské uvažujete o podnikání, jděte do toho, vzkazuje Brita Bendová

Když jsme navštívili Britu Bendovou doma, bylo nám jasné, že tady se opravdu podařilo skloubit práci s koníčkem. Energická Brita, která je maminkou osmnáctiměsíčního chlapečka Adriena, má totiž opravdu cit pro design, ten je patrný v celém jejím bytě. Není divu, že zrovna ona stojí za značkou Svítící písmena. Tu před šesti lety založila se svou nejlepší kamarádkou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Brita o účasti v Mamince roku uvažovala už dřív, nakonec ten správný čas nastal letos a dostala se do finále. Podívejte se na video s jejím příběhem.

„Naše firma se specializuje na pronájem svítících písmen, převážně na svatby, ale i na firemní eventy. Máme písmena, číslice a spojené nápisy, které rozsvítí a rozzáří každou oslavu,“ popisuje hrdě Brita. Nápad k ní přišel před šesti lety, kdy ještě pracovala jako produkční, ale už nějakou dobu uvažovala o vlastním podnikání. To nakonec vzniklo spontánně, když hledala dekoraci do bytu ve formě svítícího nápisu Bar.

„U nás vůbec nebylo nic podobného k sehnání. Na internetu jsem narazila na zahraniční firmy, které tyto nápisy pronajímají na různé akce. Tak jsem si řekla, že je to docela díra na trhu a že bych to mohla rozjet u nás. Nápad jsem prezentovala své nejlepší kamarádce Tereze, té se to líbilo, a tak vznikla naše firma,“ vypráví Brita.

Začátky jim usnadňovaly jejich profese. Ona byla jako produkční zvyklá být v jednom kole a organizace jí nedělala problém, kamarádka Tereza zase měla zkušenosti s marketingem. K prvnímu skladu v Praze přibyly další dvě pobočky – v Brně a Bratislavě. Aby vše byly schopné odbavit, musely svůj tým rozšířit.

Veronika Kašáková, Aneta Krejčíková a Míša Tomešová: Exkluzivně o porodech a dalších těhotenstvích

Před více než rokem a půl se Britě narodil syn Adrien, a logicky muselo dojít i ke změně pracovního rytmu. Navíc cesta k vytouženému děťátku nebyla snadná, kvůli genetickému problému se Britě nedařilo přirozeně otěhotnět, musela podstoupit umělé oplodnění.

 „Nejvíce mi s péčí o syna pomáhá můj muž Vítek a moje maminka, která bydlí hned vedle nás. Bez nich bych svůj byznys provozovat nemohla,“ říká a dodává, že za nejdůležitější při rozjezdu vlastního podnikání považuje zázemí, a to nejen rodinné, ale také finanční.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Časopis Maminka, Inspirativní ženy, internet, galavečer, Maminka podnikatelka, Maminka roku 2022, podnikání, Koníček, Brit, Maminka, Praha, Bendová, Finalistka, Díra, Mater, Písmeno, Brno, Kamarádka, Adriena, Bratislava