Maminka.czSlavní rodiče

Představujeme vám Její Výsost Charlotte Elizabeth Dianu of Cambridge

Iva Endrychová 4.  5.  2015
Dcera Williama a Kate byla pojmenována Charlotte Elizabeth Diana z Cambridge.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Oznámil to Kensingtonský palác na svém oficiálním twitterovém účtu. 

 

Stalo se tak poté, co malou princezničku navštívila její prababička královna Alžběta II. Podle protokolu se totiž ona má jako první dozvědět jméno novorozeného dítěte. Rodiče však jméno pro holčičku měli rozmyšlené hned od začátku. 

Malá Charlotte bude titulována jako její královská Výsost prinzezna Charlotte z Cambridge. 

První jméno je poctou dědečkovi Charlesovi, jde o ženskou obdobu jeho jména. Druhé jméno naopak odkazuje k prababičce královně Alžbětě II. Třetí jméno je projevením úcty a vzpomínkou na zesnulou maminku prince Williama - babičku Dianu. Charlotte je také druhé jméno tetičky Pippy Middleton. 

Princezna se narodila 2. května 2015 dopoledne. Je čtvrtá v nástupnictví na trůn. První je dědeček Charles, pak její tatínek William, následuje bráška George. Za ní je až tatínkův bratr Harry. 

Seznamte se s britskou princeznou!

Na počest nové členky královské rodiny bylo z Toweru v pondělí odpoledne vystřeleno celkem 103 čestných výstřelů. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek

Foto: Profimedia

Témata: Slavní rodiče, královna Alžběta, Charles, Výsost, Novorozené dítě, Prinz, Prababička, Královská výsost, Charlotte, Cambridge, Alžběta II., Harry, Princ William, Elizabeth, Druhé jméno, Eliza, Diana, Kensingtonský palác, Elizabeth Diana, Pippy Middleton, Královna Alžběta II, Charlotte z Cambridge, Twitter, Tower