Maminka.czMateřství

Představy vs. mateřská realita! Děkujeme za tu upřímnost

redakce 18.  11.  2020
Snad každá máma má nějaké představy o tom, jak bude vypadat její život s dítětem. Měla je i výtvarnice Anastasiya. A když přišla srážka s realitou, rozhodla se, že se z toho vykreslí. Je vtipná a upřímná a to prostě oceňujeme.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dívat se na podobné ilustrace je mimořádně uklidňující. Protože díky nim matky vědí, že v tom každodenním kolotoči kolem milovaných, ale poněkud náročných bytostí nejsou samy. 

Ruská výtvarnice Anastasiya Lykova přiznává, že rodičovství pro ni občas je hodně náročné. Bez ohledu na to, jak moc svého ani ne tříletého syna Timothyho miluje. 

GALERIE: Japonská maminka vtipně zachycuje život s dvojčaty a trojčaty. To prostě musíte vidět!

Být rodičem je podle ní hodně obohacující, ale taky se toho spoustu dozvíte o bezesných nocích, záchvat dětského vzteku a batolecí nevyzpytatelnosti. 

„Timothy je před cizími lidmi velmi milé dítě, ale vůči příbuzným, hlavně vlči mně, se chová jako malý šéf," říká Anastasiya. Přesto si myslí, že se narozením syna změnil její život k lepšímu, třeba proto, že sama pro sebe přehodnotila životní hodnoty. "A taky mi došlo, že se před tím měla spoustu volného času a příležitostí, které jsem nijak nevyužila."

Dneska má tahle třicetiletá máma sama pro sebe jen málo času, stejně jako má méně peněz než předtím. Podle ní to ale nakonec nevadí, protože dítě se pro ni stalo celým světem. 

Oblíbené RETRO hračky minulého století! Podívejte se, co bylo pod vánočními stromečky před rokem 1989
Pohádky na dobrou noc: Čtete je dětem? Tady jsou důvody, proč byste to měli dělat
Témata: Mateřství, Instagram, Rodina a vy, Mateřská, Maminky ve světě, Představa, Srážka, Upřímnost, Realita, Reál, Anastasiya, Děti, Mater, Výtvarnice, Máma