Maminka.czZdraví

Při úplňku se nejlépe hubne. Půst můžete vyzkoušet hned zítra

Zuzana Šustová 24.  5.  2013
Proč? Protože Měsíc ovlivňuje pohyby vody na Zemi. Stimuluje nejen oceány, ale i tekutinu v našem těle. Je-li pak Měsíc v úplňku, dochází ke změnám energie, k rychlejší látkové výměně, a proto lehce a efektivněji hubneme.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

24 hodin

Hladovka, kterou podstupujete při úplňku, trvá celý den a celou noc. Musíte však samozřejmě pít, ideálně čirou vodu z kohoutku, případně ovocné či zeleninové šťávy - ty ale v malém množství. Pokud vám to nebude činit obtíže, mohla byste vyřadit z postního jídelníčku i ty přírodní džusy a pít jen vodu, abyste se pročistila dokonale.

Štíhlíte

Když nejíte, tělesná schránka ztrácí na objemu sama o sobě. Navíc ve chvílích, kdy trávící soustava není nucena zpracovávat potravu, mozek vysílá impulzy, aby organizmus regeneroval a spaloval energii již dříve nabytou. Odlehčenému tělu, které nemusí celý den pracovat na přijímání a přeměně vaší výživy, se snadněji žije. Budete si připadat lehká jako pírko a plná jiskrného pocitu síly.

ČTĚTE TAKÉ: Dobře zvolený účes vám dokáže zajistit štíhlejší vzhled

Kontraindikace

Máte-li pocit nevolnosti, bolí vás hlava, trpíte závratí nebo se cítíte nezvykle malátná, dejte si pozor. S hladovkou to zkoušejte, ale jen velmi opatrně, a kdyby se vám to nelíbilo a váš stav nebyl dobrý, půst raději nedržte. Ani pokud trpíte cukrovkou nebo těžce fyzicky pracujete, ať vám není zle.

Disciplína

Půsty a hladovění potřebují pevnou vůli. Pamatujte si, že všechno je jen ve vaší hlavě. Když si přikážete, že věci budou tak a tak, a že dnes zkrátka nic, ale vůbec nic jíst nebudete, půjde to. Poručte si, nadiktujte a trénujte si výdrž a sebekázeň. V tomto případě tím docílíte pocitu uspokojení, že jste sama nad sebou zvítězila a ještě se u toho skvěle pročistila a zhubla. Zkuste držet půst pravidelně, každý měsíc při úplňku a časem třeba i novoluní. Některé tteorie dokonce tvrdí, že pokud je Měsíc v novu, je to lepší a správnější, než o úplňku - držet půst.
 

Přehled úplňků pro rok 2013:

Leden - 27. 1.
Únor - 25. 2.
Březen - 27. 3.
Duben - 25. 4.
Květen - 25. 5.
Červen - 23. 6.
Červenec - 22. 7.
Srpen - 21. 8.
Září - 19. 9.
Říjen - 19. 10.
Listopad - 17. 11.
Prosinec - 17.12.

Témata: Zdraví, Váš stav, Pírko, Půst, NEJ, Trávicí soustava, Tělesná schránka, Muž, Sebekázeň, Trávící soustava, Schránka, Zdraví na Heureka.cz