Maminka.czPříběhy

PŘÍBĚH: Jak vypadá typický den maminky 9 dětí? Je to fičák! Přesto chce rodit dál... Proč?

Lenka Brožová 23.  2.  2023
Víte, jak se říká, že jedno dítě – žádné dítě, ale jestli dvě nebo tři, to už je pak jedno? A co tahle devět dětí, umíte si to představit? Chloe Dunstan z australského Perthu už ano. Její nemladší, devátý potomek právě slaví první narozeniny. A vypadá to, že Chloe s rozením nekončí!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Život jedenáctičlenné rodiny je samozřejmě pořádně hektický. Australanka Chloe Dunstan ale trvá na označení "rušný". A tenhle rušný mateřský fičák spolu se svým manželem Rohanem sdílí na svém YouTube kanálu – přes den natáčejí a hluboko do noci stříhají videa. Zisky z reklamy jsou totiž pro ně vedle jejich e-shopu s hračkami hlavním zdrojem příjmů. A pro Instagram fotí pestrobarevné rodinné fotografie. Podívejte se do GALERIE na ty nejnápaditější.

VIDEO: Ach, ti tatínci: Když má maminka volno...

Ze tří dětí rovnou na šest!

Jak se to stane, že se někdo rozhodne pořídit si devět dětí? Samozřejmě ne z ničeho nic nebo najednou, ani u Chloe a Rohana Dunstanových tomu tak nebylo. Počítali nejprve s maximálně třemi. Postupně přišli na svět chlapci Evan, Otto a Felix. A Chloe a Rohan si řekli, že "by to chtělo ještě holčičku". Zvažovali, zda čtvrté dítě finančně utáhnou, a nakonec se rozhodli, že ano. Jenže osud se rozhodl množství jejich dětí rovnou zdvojnásobit – Chloe zjistila, že čeká trojčata!

"Stála jsem před nesmírně těžkým rozhodnutím. Lékař mi totiž řekl, že musím těhotenství ukončit, že pravděpodobnost, že všechny tři děti přežijí, je velmi nízká," vzpomíná Chloe. Navzdory doporučení se rozhodla si děti ponechat. Rufus, Hank a Pearl se narodili předčasně ve 28. týdnu těhotenství. Vážili 1,37 kg, 1,2 kg a 0,69 kg. Lékaři o jejich životy bojovali dva měsíce se střídavými úspěchy. I děti se ukázaly jako velcí bojovníci – přežily!

Dunstanovy však čekala ještě jedna velká výzva: připravili se finančně na čtvrté dítě, a najednou jich doma měli šest. Na radu přátel proto uspořádali sbírku. "Trvalo nějakou dobu, než jsme se naučili, že přijmout pomoc není nic, za co bychom se měli stydět. Jsme opravdu velmi vděční za všechno, co jsme dostali. A ta emocionální podpora byla neuvěřitelná a úžasná," řekla Chloe pro Daily Mail Australia. Děkoval i její manžel Rohan: "Každý den jsem ohromen tím, jak laskaví, velkorysí a starostliví lidé mohou být, dokonce i lidé, kteří nás nikdy nepotkali. Je to opravdu krásné."

Polská maminka porodila paterčata, doma už na ni ale čeká dalších sedm dětí!

Nechala si podvázat vejcovody, ale pak si to rozmyslela

Po těžkém porodu a ještě těžších měsících poté se Chloe rozhodla podstoupit sterilizaci. O tři roky později toho však začala litovat, uvědomila si, že právě tohle je její životní cesta – být matkou. A že chce mít další děti. Po mnoha diskusích s manželem se objednala na operaci do nemocnice, tam jí činnost vejcovodů zase obnovili.

Krátce nato Chloe otěhotněla – opět přirozenou cestou. A ultrazvuk ukázal tentokrát pro změnu dvojčata! Cosma a Sylvie se narodily v říjnu 2020. A pozor: necelý rok poté Chloe otěhotněla znovu! Loni v březnu tak Dunstanům přibylo dítě číslo devět – holčička. Aktuálně jich tedy v domě v australském Perthu žije jedenáct. Umíte si představit ten každodenní fičák?

Jak vypadá den jedenáctičlenné rodiny?

Taky je u vás doma nejvíc frmol po ránu a večer? U Dunstanů je to stejné, jen znásobeno tři- až čtyřikrát. Chloe vypráví, že třeba s ukládáním do postele se u nich musí začít v půl páté odpoledne, aby šlo všech devět dětí spát včas. Jak to konkrétně vypadá?

Chloe začne v tuto dobu vařit večeři. Pak požádá nejstarší děti o pomoc s úklidem nepořádku – a že tolik dětí dokáže za den nadělat nepořádku fakt hodně! Kolem 18. hodiny usedají děti k večeři, zatímco rodiče mají plné ruce práce s krmením těch nejmenších. Sami se tak k večeři dostanou až později.

Ty děti, které už to zvládají, se postupně vykoupou nebo osprchují, zatímco Chloe vykoupe miminko v umyvadle. Všichni se navléknou (nebo jsou navlečeni) do devíti pyžam. Pak už jen učesat vlasy, vyčistit zuby a hurá do obýváku na koberec, kde se tradičně vyprávějí pohádky. Po pohádce jdou mladší spát, nejstarší si mohou číst knihu.

Teprve pak se manželům podaří urvat si hodinku pro sebe. No a pak ještě stříhají videa pro svůj youtubový kanál, upravují fotografie na Instagram a balí objednávky pro svůj internetový obchod s hračkami. Člověk si až říká, kdy že ty děti vlastně dělají...

A druhý den začnou zase nanovo...

Upřednostňujeme štěstí a spokojenost, od toho se všechno odvíjí

Chloe samozřejmě vidí, že jí s každým dalším dítětem přibývá práce. Když prý však porovná všechna pro a proti, nelituje. Naopak – ona, manžel i děti jsou „velmi nadšeni“, jak se jejich rodina rozrůstá.

Všechno je to o týmové práci rodiny,“ říká Chloe. "Společně to zvládáme dobře. A díky tomu, že to všechno zvládáme, můžeme maximálně využít čas s rodinou, což je pro nás opravdu důležité. To nejzásadnější je upřednostňovat štěstí a spokojenost, od těch se všechno odvíjí...,“ říká Chloe. A dodává, že ještě nemá v plánu s rozením dětí skončit...

Témata: Příběhy, Rodina, Mateřství, Instagram, Vaše příběhy, Zajímavosti, Dvojčata, Kuriozita, Životní příběh, Odvaha, Vícerčata, Trojčata, narozeniny, Maminka, Rohan, Manžel, Rufus, Typický den, School, Sylvie, Pearl, Felix, Fičák, Chloé, Evan