Maminka.czVýživa a stravování

Příběh nejkvalitnější pomazánky bez palmového tuku

Reklama 8.  11.  2017
Příběh nejkvalitnější pomazánky bez palmového tuku
Není to tak dávno, co internet zaplavily obrázky sklenic, ve kterých bylo názorně předvedeno složení některých kakaových krémů - dva ořechy na dně zaprášené kakaem, spousta cukru a plno tuku. Těžko se smířit s takovým zobrazením oblíbené ranní pochoutky, zvlášť když ji konzumují naše děti.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

A teď druhá možnost - představte si sklenici pomazánky, ve které je aspoň 30% ořechů a ve které není palmový tuk. To je jistě mnohem lákavější představa!

Klepněte pro větší obrázek

Je samozřejmě možné vyrábět doma pomazánky vlastní, ty jsou samozřejmě chutné, nicméně dražší a s malou trvanlivostí. Na trhu jsme našli řadu krémů s vyšším obsahem ořechů nebo arašídů, pouze jedna pomazánka ale splňuje oba očekávané parametry - vysoký obsah ořechů nebo arašídů a nulový obsah palmového tuku - krém CHOCOLAND CREMA.

VYSOKÝ OBSAH ARAŠÍDŮ V POMAZÁNCE CREMA

Novinka na našich pultech - CHOCOLAND CREMA - je v některých ohledech výjimečná. Obsahuje 32% nejkvalitnějších arašídů, což ji řadí na čelo pomyslného žebříčku běžně prodávaných pomazánek. Platí, že celá třetina sklenice je vlastně plná prvotřídních arašídů.

Klepněte pro větší obrázek

Specialitou pomazánky CREMA je použití arašídů pražených těsně před výrobou krému, nikoliv vakuovaných. Představte si proces, během kterého se nejprve pomalu praží arašídy, které se následně melou, míchají s cukrem a tukem a následně dlouhé hodiny konšují.  Díky tomu můžeme cítit intenzívní vůni pražených ořechů i po několika měsících.

LZE NAHRADIT PALMOVÝ TUK? SAMOZŘEJMĚ!

Podstatou vývoje nových krémů je nalézt náhradu za palmový tuk - musí být stejně dobře zpracovatelný, neovlivňovat chuť, vůni ani konzistenci, měl by mít stejné nutriční hodnoty. Jakkoliv receptury receptury jednotlivých krémů prošly v průběhu času zásadním vývojem, základní suroviny zůstávají podobné - ořechy, kakao, cukr a máslo nebo tuk. Cesta zpátky v čase tentokrát není ideální řešení, jsme všichni rádi, že se výrobcům povedlo odklonit se od ztužených tuků a dalších náhražek.

Klepněte pro větší obrázek

Při vývoji pomazánky CREMA došel tým Chocolandu k finálnímu řešení - volba padla na ořechy Shea. Až ze západní Afriky k nám putují tyto plody Máslovníku afrického, ze kterých se extrahuje bambucké máslo. Ukázalo se, že navzdory vyšší ceně jsou ořechy Shea tou správnou volbou pro novou generaci krémů.

A JAKÁ JE POINTA?

Svět bez sladkostí by byl opravdu smutný, mlsat přeci chceme všichni. Když ale vybíráme cukrovinky, které mají přinést radost, dejme si ty skutečně kvalitní. U pomazánky CHOCOLAND CREMA se zcela jistě nespletete.

Více informací najdete na http://chocoland.cz/cz/crema http://krasnazdrava.cz/kauza-palmovy-olej%E2%80%9C?

Témata: Výživa a stravování
Mohlo by vás zajímat
Sama s dětmi: Kde žádat o pomoc a na jaké příspěvky máte nárok? Poradíme vám
Procházková Simona
Časopis Maminka
Těhotenství s trojčaty týden po týdnu. Podívejte se na neskutečnou proměnu ženského těla
kog
Těhotenství
Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat
Formánková Simona
Po porodu
Perličky ze žákovských knížek: Tyhle poznámky vás zaručeně pobaví, máte nějakou podobnou?
kog sim
Školák
20 nejbizarnějších záběrů z dovolené! Tyto povedené snímky jen tak něco nepřekoná
Formánková Simona
Galerie
Markéta a porod miminka koncem pánevním: V hlavě jsem měla nastaveno, že se Anežka narodí přirozeně!
Víchová Tereza
Maminka v porodnici
Rodiče, těchto 7 věcí přestaňte dělat. Nejlépe hned, přejí si pediatři
Procházková Simona
Děti a nemoci
Syn se narodil hodinu po přijetí do porodnice, sama jsem mu nahmatala hlavičku: Jana se s námi podělila o porodní příběh i fotky
Formánková Simona
Vaše porodní příběhy
Jako vejce vejci? Těchto 12 dětí celebrit vypadalo ve stejném věku přesně jako jejich rodiče
Formánková Simona
Galerie