Maminka.czVýživa a stravování

Příběh nejkvalitnější pomazánky bez palmového tuku

Komerční článek
8. 11. 2017
Příběh nejkvalitnější pomazánky bez palmového tuku
Není to tak dávno, co internet zaplavily obrázky sklenic, ve kterých bylo názorně předvedeno složení některých kakaových krémů - dva ořechy na dně zaprášené kakaem, spousta cukru a plno tuku. Těžko se smířit s takovým zobrazením oblíbené ranní pochoutky, zvlášť když ji konzumují naše děti.

A teď druhá možnost - představte si sklenici pomazánky, ve které je aspoň 30% ořechů a ve které není palmový tuk. To je jistě mnohem lákavější představa!

Klepněte pro větší obrázek

Je samozřejmě možné vyrábět doma pomazánky vlastní, ty jsou samozřejmě chutné, nicméně dražší a s malou trvanlivostí. Na trhu jsme našli řadu krémů s vyšším obsahem ořechů nebo arašídů, pouze jedna pomazánka ale splňuje oba očekávané parametry - vysoký obsah ořechů nebo arašídů a nulový obsah palmového tuku - krém CHOCOLAND CREMA.

VYSOKÝ OBSAH ARAŠÍDŮ V POMAZÁNCE CREMA

Novinka na našich pultech - CHOCOLAND CREMA - je v některých ohledech výjimečná. Obsahuje 32% nejkvalitnějších arašídů, což ji řadí na čelo pomyslného žebříčku běžně prodávaných pomazánek. Platí, že celá třetina sklenice je vlastně plná prvotřídních arašídů.

Klepněte pro větší obrázek

Specialitou pomazánky CREMA je použití arašídů pražených těsně před výrobou krému, nikoliv vakuovaných. Představte si proces, během kterého se nejprve pomalu praží arašídy, které se následně melou, míchají s cukrem a tukem a následně dlouhé hodiny konšují.  Díky tomu můžeme cítit intenzívní vůni pražených ořechů i po několika měsících.

LZE NAHRADIT PALMOVÝ TUK? SAMOZŘEJMĚ!

Podstatou vývoje nových krémů je nalézt náhradu za palmový tuk - musí být stejně dobře zpracovatelný, neovlivňovat chuť, vůni ani konzistenci, měl by mít stejné nutriční hodnoty. Jakkoliv receptury receptury jednotlivých krémů prošly v průběhu času zásadním vývojem, základní suroviny zůstávají podobné - ořechy, kakao, cukr a máslo nebo tuk. Cesta zpátky v čase tentokrát není ideální řešení, jsme všichni rádi, že se výrobcům povedlo odklonit se od ztužených tuků a dalších náhražek.

Klepněte pro větší obrázek

Při vývoji pomazánky CREMA došel tým Chocolandu k finálnímu řešení - volba padla na ořechy Shea. Až ze západní Afriky k nám putují tyto plody Máslovníku afrického, ze kterých se extrahuje bambucké máslo. Ukázalo se, že navzdory vyšší ceně jsou ořechy Shea tou správnou volbou pro novou generaci krémů.

A JAKÁ JE POINTA?

Svět bez sladkostí by byl opravdu smutný, mlsat přeci chceme všichni. Když ale vybíráme cukrovinky, které mají přinést radost, dejme si ty skutečně kvalitní. U pomazánky CHOCOLAND CREMA se zcela jistě nespletete.

Více informací najdete na http://chocoland.cz/cz/crema http://krasnazdrava.cz/kauza-palmovy-olej%E2%80%9C?

Témata: Výživa a stravování

Mohlo by vás zajímat
Takhle se směje princ Louis! Rodina Kate a Williama má nové oficiální fotky
Baby Ring: Jak se na jeho používání dívají odborníci? Jsou pro!
Už to víte? Bára Špotáková porodila druhého syna, dostal zajímavé jméno
Hádka o dovolenou: Dítě rozhodlo, kam jedeme! S manželem jsme se chytli

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

  

Předplatné

Aktuální číslo časopisu