Maminka.czTěhotenství

Přihlaste se předporodního kurzu!

Adéla Vedralová 21.  4.  2010
Skoro každá porodnice dnes nabízí své vlastní předporodní kurzy. Jestli se stále rozmýšlíte, zda některý z nich navšívit, mohu vám jej vřele doporučit. Opravdu mají svou váhu. Dozvíte se na nich spoustu užitečných informací nejen o porodu samotném, ale seznámíte se také blíže s místním prostředím a získáte moře praktických rad. Myslím, že to za těch pár stovek opravdu stojí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jelikož je o odborné kurzy velký zájem, doporučuji přihlásit se na něj co nejdříve. Obvykle se doporučuje přibližně před 30. týdnem těhotenství, ale moje zkušenost praví, nenechávejte to na poslední chvíli. Může se vám lehce stát, že vám sestřička sdělí, že máte smůlu, protože je beznadějně plno.

Hlásila jsem se přesně ve 28. týdnu a nebýt toho, že na klinice pracuje moje kamarádka, nevzali by nás. Takže se klidně hlaste kolem 20.týdnu, stejně nejspíš dostanete termín cca za měsíc. Jak na to? Na webových stránkách vaší porodnice se dozvíte všechny potřebné informace a přesnou cenu kurzu. Ta se pohybuje kolem 500 Kč pro oba partnery dohromady.

Pokud to jen trochu jde, přesvědčte svého partnera, aby šel na kurz s vámi. I on se totiž dozví, jak vám během porodu pomoci, ulevit, kdy je spřávný čas naložit vás do auta, a hlavně kde přesně má čekat, než ho pustí za vámi na sál. Nebude pak zmateně pobíhat a vyptávat se personálu, co a jak.

Pro vás samotnou bude kurz prospěšný v tom, že vám odborný personál vyloží, co vás konkrétně čeká, jak máte v určité fázi porodu jednat a co si máte vzít s sebou, nebo co všechno je v porodnici k dispozici. Také uvidíte, jak vypadá porodní sál, personál, „hekárna“ i oddělení šestinedělí. Na porodním sále vás podrobně seznámí i s tím, co se těsně po porodu bude dít s vaším miminkem.

Absolvovala jsem předporodní kurz v pražské porodnici U Apolináře. Díky němu jsem věděla do čeho jdu (nesnáším pocit neznáma). Krok po kroku jsem v den D tušila, co přijde a že se nemusím ničeho bát. Také odpadly zmatky při příjmu a manžel byl dokonale připraven úplně na všechno. A scénář porodu díky tomu běžel jako na drátkách.

Vaše Adéla

Témata: Těhotenství, Jen pro maminku, kurz