Maminka.czKam s dětmi

Přijďte i s rodinou oslavit narozeniny festivalu Mezi ploty, čeká vás skvělý program

redakce 3.  5.  2017
Letošní festival Mezi ploty, který se v parku Psychiatrické nemocnice Bohnice koná 27. a 28. května, přinese bohatou nadílku zábavy pro všechny generace. Na 14 scénách rozesetých po festivalovém území vystoupí kolem 120 kapel a divadel.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tahle přehlídka se letos koná už po pětadvacáté a jubileum oslavuje nejen nabitým programem, ale taky speciální kampaní „Patříš do Bohnic“, do které se zapojila řada slavných osobností. Podívejte se na video a zjistíte, proč do Bohnic patří třeba Tomáš Klus.

Na Ploty můžete bez váhání vyrazit s celou rodinou. Pro děti a jejich rodiče je totiž připravená veliká programová zóna složená z několika scén:

Na Rodinnou hudební scénu přijedou muzikanti, kteří cílí na děti, ale taky ti, kteří oslovují malé i velké bez rozdílu. K těm druhým určitě patří Sto zvířat stejně jako Děda Mládek Illegal Band, který v naší vlasti pomáhá udržovat kult Jožina z bažin.

Přijďte si v neděli užít největší festival těhotenství a rodiny společně s Tomášem Klusem

Nechybí program pro děti

Dětská divadelní scéna pak malé návštěvníky vtáhne do světa pohádkových příběhů, jako jsou Tři přadleny v podání Naivního divadla nebo Pohádka o třech námořnících Divadla Láryfáry. Představení na motivy televizního Večerníčku předvede Divadlo D5, Tanečními hrátkami zaujme Jan Onder z televize Déčko a divadlo Loudadlo dorazí s loutkami Jů a Hele ze Studia Kamarád.

V Rodinné zóně vyroste ještě Dětská scéna radosti, kterou nejvíc ze všeho vystihuje slovo „pohyb“. Uvidíte tu Cinknutý kabaret skupiny Cink Cink Cirk, vynikající klauniádu souboru Squadra Sua nebo představení Alenka, ve kterém Long Vehicle Circus předvede loutky, masky a chůdaře.

Tady se děti nebudou jenom dívat, ale můžou si taky ledacos zkusit na vlastní kůži. Co se třeba zapojit do bublinové školičky a workshopu beatboxu s mistrem En-dru nebo si vyzkoušet závody králíků a jízdu na poníkovi?

Ať je však program pro rodiny sebepestřejší, pořád je to jenom jeden díl skládanky, která si říká Mezi ploty. Takže je zapotřebí připomenout hvězdy ostatních částí multižánrové přehlídky.

Na hlavní stagei to budou například Richard Müller, Tomáš Klus, Xindl X, N.O.H.A. – DJ Set, Michal PavlíčekMonikou Načevou, Lenka DusilováBaromantikou, PSH, Mňága a Žďorp a další velká jména.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Alternativní zónu obsadí třeba Květy, Precedens, KatarziaKapitán Demo a Street zónu rozvibrují Skyline, Mydy Rabycad, Snap Call, Cocotte Minute nebo Pio Squad.

Divadelní sekce i odpočinková zóna

V divadelní sekci si pak vychutnáte kupříkladu představení Divadla v Dlouhé, divadla Sklep, spolku Kašpar či A studia Rubín, show protagonistů pořadu Na stojáka a nervy drásající klání v populární slam poetry. A pokud Vás trochu zmůže únava, vstupte do Oázy, zóny klidu a míru, kde si můžete vyzkoušet taiči a akro jógu nebo se dokonce nechat zhypnotizovat.

Celý program festivalu Mezi ploty najdete na www.meziploty.cz.

Kim Kardashian na sebe práskla, jak kojila s krabičkou mléka v podprsence
Vezměte si kapesníčky: Miminko poprvé slyší maminku díky naslouchátku, jeho reakce vás dojme
GALERIE: Miska, ze které se jídlo nevysype, a dalších 25 vychytávek. Tyto věci vám ulehčí život s miminkem

 

 

Témata: Video, Kam s dětmi, Maminka cestuje, narozeniny, festival, Televize Déčko, Pohádkový příběh, Klání, Snap!, Plot, Alenka, Jožin, Poník, Dětská scéna, Richard, Ráby, Déčko, Jan Onder, Klaun, Festival těhotenství, Květy, Vaš, Lenka Dusilová, Program, Ostatní část

Video