Maminka.czTěhotenství

Přijďte si v neděli užít největší festival těhotenství a rodiny společně s Tomášem Klusem

redakce 3.  5.  2017
V neděli 7. května se v areálu koupaliště na Riviéře v Brně uskuteční 3. ročník festivalu těhotenství a rodiny. V tento den si připomínáme Světový den těhotenství, který byl před třemi lety vyhlášen v Brně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Piknik pro celou rodinu

Festival těhotenství organizuje Centrum pro těhotné a rodinu Majka ve spolupráci s řadou významných partnerů. Záštitu nad festivalem převzal hejtman Jihomoravského kraje, primátor města Brna a starosta městské části Brno-střed a podpořila ho řada známých osobností. Jedním z partnerů festivalu je i časopis Maminka a web Maminka.cz.

Po prvních dvou menších ročnících s komorní atmosférou a programem zaměřeným na těhotné letos organizátoři připravili velkolepý piknik pro celou rodinu.

Malá princezna Charlotte oslaví druhé narozeniny. Podívejte se, jak je roztomilá

Je určen nejen nastávajícím rodičům, ale všem, kteří fandí mateřství, rodině a dobré náladě. V rámci celodenního programu nechybí hudební vystoupení, dětské divadlo, módní přehlídka těhotenského oblečení, prezentace bosé turistiky a šátkování, bohatá tombola, společný tanec s dětmi v šátku a pokus o překonání rekordu v počtu těhotných na jednom místě.

Kmotrem festivalu bude Tomáš Klus

Kmotry letošního ročníku jsou Tomáš Klus, oblíbený zpěvák, herec a budoucí tatínek již třetího potomka, a country zpěvačka Alena Střelečková.

To je krásná zpráva. Tomáš Klus bude trojnásobným tátou

Společně pokřtí na úvod oslav těhotné bříško historicky první Těhotné MISS ČR 2017, kterou se v březnu na veletrhu ProDítě na brněnském výstavišti stala Jana Duco z Českých Budějovic. V celodenním programu dále vystoupí Petr Bende, Michal Horáček, František Segrado, herečky Městského divadla Brno, hudební uskupení Modrý cimbál a Mateřská.com.

Akci moderuje Magdalena Janoutová společně s talentovaným mladým hercem Šimonem Klaclem.

Součástí programu bude poradenské centrum

Pro nastávající rodiče bude k dispozici poradenské centrum, kde mohou získat informace o těhotenství, porodu i mateřství, chybět nebude poradna porodních asistentek asociace UNIPA a České asociace dul, připravena je prezentace výrobců těhotenského a dětského zboží.

Novinkou je velký potravinový trh na téma „Zdravá výživa kojenců a dětí", který spolu s občerstvením na celé akci zajišťuje FoodPark Brno.

Budoucí tatínci si mohou vyzkoušet nošení těhotenského bříška nebo stříhání pupeční šňůry. Pestrý program s řadou atrakcí je rovněž připraven pro děti, např. prezentace práce hasičů a záchranářů, RC modely, velkoplošné pískoviště, skákadla, cyklospeciality, dopravní hřiště, Jungle park, soutěže o ceny a tvořivé dílny.

8 brutálních pravd o těhotenství aneb co vám nikdo neřekne

V rámci Největšího festivalu těhotenství a rodiny se mohou nastávající rodiče zúčastnit bezplatných prohlídek všech brněnských porodnic.

Oslavy Světového dne těhotenství 7. 5. se uskuteční také na jiných místech České a Slovenské republiky, např. v Uherském Hradišti, Benešově, Liptovském Mikuláši a v Košicích.

Cílem každoročního setkávání není jen společenská událost s odborným doprovodným programem, ale rozdmýchání diskuzí k vytvoření koncepčního řešení podpory rodin a porodnosti.

Jinak nezastavíme stárnutí společnosti. Anebo můžeme začít každý sám u sebe. Zamysleme se nad tím, jak moc umíme podpořit rodinný život, jak jej vnímáme a jak se na něj připravujeme. A nakonec předáme svůj postoj či zkušenost dál.

Na rodinný festival Světového dne těhotenství jsou srdečně zváni všichni, kterým není současný stav porodnosti v naší vlasti lhostejný, a také všichni ti, kteří mají, očekávají či plánují založení rodiny.

Kompletní program celé akce najdete na webu www.DenTehotenstvi.cz.

Video: Podívejte se, jak se v těhotenství mění uspořádání orgánů v těle ženy

Jsem těhotná, nebo ne? Takhle poznáte těhotenství i bez testu
Křehký 1. trimestr aneb na co si dát pozor na začátku těhotenství
Sex v těhotenství: Kdy ho raději vynechat a jaké jsou nejlepší polohy?

 

 

Témata: Těhotenství, Video, Porod, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Tomáš Klus, festival, Krásná zpráva, Pestrý program, Brno, Porodnost, Těhotenské oblečení, Střelec, Dětské divadlo, Přehlídka, Magdaléna, Dětské zboží, Majka, Současný stav, František, Celodenní program, Stárnutí, Primát, Založení rodiny, Zdravá výživa