Maminka.czKrálovská rodina

Přiletí nebo nepřiletí těhotná Meghan na pohřeb prince Philipa? Obojí je riziko!

Simona Formánková 15.  4.  2021
Nejen britská veřejnost napjatě sleduje, jestli Harry a Meghan budou na pohřbu prince Philipa. Ten se má konat v sobotu 17. 4. Podle posledních informací je princ Harry už ve Velké Británii. Přiletěl ale sám, bez své ženy. Jedním z důvodů může být i její blížící se porod.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Novinové titulky se okamžitě začaly plnit spekulacemi o tom, zda za Meghaninu nepřítomnost náhodou nemohou vyhrocené rodinné vztahy. O Meghan Markle a princi Harrym bylo v posledních měsících slyšet opravdu hodně. Poté, co si proti sobě poštvali královskou rodinu po rozhovoru s Oprah Winfrey, přišla z paláce velmi smutná zpráva. Harryho dědeček, princ Philip, zemřel. 

Zemřel princ Philip, manžel britské královny Alžběty II. Modrá krev dál koluje v jeho pravnoučatech

Přes všechny neshody se ale nepřítomnost Meghan dá vyložit mnohem pragmatičtěji. Je v závěrečné fázi těhotenství a stejně jako ostatní maminky před porodem se může obávat létání. Loni v červenci si navíc prožila traumatizující potrat svého druhého potomka. 

„Pocítila jsem náhle ostrou křeč. Klesla jsem na zem, s Archiem v náručí, a broukala ukolébavku, abychom se oba uklidnili. Veselá melodie byla v ostrém kontrastu s mým pocitem, že něco není v pořádku. Věděla jsem, jak jsem tak svírala v náručí své prvorozené dítě, že ztrácím to druhé…“ napsal tenkrát New York Times.

Meghan Markle v létě potratila. Upřímnost, s jakou o tom mluví, vás možná zaskočí

Doporučení zůstat doma dostala navíc i od svého lékaře. „Vévoda ze Sussexu se pohřbu zúčastní,“ řekl královský mluvčí Buckinghamského paláce. „Vévodkyni ze Sussexu bylo jejím lékařem doporučeno necestovat. Proto se této události nezúčastní.“

Harry a Meghan se v minulém roce rozhodli být finančně nezávislými a vzdali se svých rolí v královské rodině. Následně se přestěhovali do Spojených států, kde se chtějí i se svým synem Archiem a dalším potomkem, který je na cestě, usadit. V otevřeném rozhovoru prozradili, že miminko, které se má páru v létě narodit, bude s největší pravděpodobností holčička. 

Před úmrtím Harryho dědečka, prince Philipa, pustila média do éteru už zmíněný rozhovor s Oprah Winfrey. V něm pár také odhalil důvody svého odchodu z královského paláce, což rodinné vztahy ještě více ochladilo.  

Foto: profimedia.cz

Novinka! Harry a Meghan čekají druhé dítě. Archie bude mít sourozence
To je cvalík! Harry a Meghan ukázali čtyřměsíčního Archieho
Témata: Porod, Instagram, Královská rodina, slavné děti, královna Alžběta, Archie Harrison Mountbatten - Windsor, riziko, Oprah Winfrey, Vévoda ze Sussexu, Oprah Winfreyová, Sussex, Times, Cosmo, Meghan, Vztah, Harry, Velká Británie, New York Times, Buckinghamský palác, Princ Philip, Veselá, Meghanin, Meghan Markl, Spekulace, ENTER