Maminka.czPrimark

Za levnými nákupy nemusíte už do zahraničí, Primark otevře v Praze

Markéta Novák Matějková 16.  7.  2019
Pokud jste dosud jezdili za výhodnými nákupy do Primarku do Drážďan nebo Vídně, od příštího roku už nebudete muset. Tento irský módní řetězec totiž otevře v květnu 2020 svou prodejnu také v Praze.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Primark je velmi oblíbený mezi maminkami, které si pochvalují, že tam výhodně nakoupí nejen dětské oblečení, ale také doplňky nebo kosmetiku.

"To, že Primark otevře i v Praze, je skvělá zpráva. Doteď jsem totiž s kamarádkami vyrážela na nákupy dvakrát do roka do Drážďan. Nakupuji tam převážně oblečení pro děti. Vyhovuje mi, že tam nakoupím plnou tašku oblečení doslova za pár korun. Samozřejmě tomu odpovídá i kvalita, ale děti tak rychle rostou, že to neřeším. Jediné, co kupuji u nás, jsou boty. Ty si musí děti vyzkoušet, ale jinak nosí vše z Primarku," říká Petra, která je maminkou tříleté dcery a šestiletého syna.

100 mimořádných fotek z porodu! Úžasný rodinný zážitek hodně zblízka

Primark na Václaváku

Pražská pobočka Primarku by měla být otevřena v květnu 2020 a má být součástí vznikajícího Květinového domu, který se staví na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice. Módní řetězec by měl podle dostupných informací vzniknout v dolních patrech domu.

„Prodejna bude stejně velká, jak to znají zákazníci ze zahraničí. Dá se předpokládat, že bude nabízet i stejný sortiment,“ citoval Blesk.cz Jana Kotrbáčka z realitní poradenské společnosti Cushman & Wakefield, která je partnerem Primarku v Česku.

Nízké ceny, zajímavý design

Proč je Primark mezi Čechy tolik oblíbený? Především za to můžou nízké ceny a atraktivní design. Jen pro srovnání: za tričko pro děti v Primarku obvykle nezaplatíte více než stovku, za dvojbalení legín pro holčičky zaplatíte přibližně 120 Kč a za pyžamo okolo 150 Kč.

Co s oblečky po dětech? Návrhářka jim vdechuje nový život. Líbí?

Primark a jeho pobočky

V Evropě a USA má Primark celkem 363 prodejen. Nejvíce jich je ve Velké Británii, dále ve Španělsku a v Irsku. Za svůj úspěch vděčí řetězec strategii, která kombinuje módní zboží a nízké ceny. Primark je známý nízkými maržemi. Největší pobočku najdete v Manchesteru, která má 14 400 metrů čtverečních.

VIDEO: V Dánsku funguje systém půjčování oblečení

Témata: Lev, Nákupy, Nákupní tipy, Primark, Španělsko, Wakefield, Blesk, Náměstí, Zákazníci, Velká Británie, Václavák, Nízká cena, Česká republika, Irsko, USA, Praha, Drážďany, Tričko, Oblečení, Řetězec, Manchester, Sortiment, Václavské náměstí, Výhodný nákup, Tik