Maminka.czSlavní rodiče

Princ George šel poprvé do školy jen s tátou Williamem. Kate trápí ranní nevolnosti

redakce 7.  9.  2017
Princ George měl dnes velký den. Zatímco u nás někteří jeho vrstevníci šli vůbec poprvé do školky, princ si to zamířil ve čtyřech letech už do školní lavice. Doprovod mu však dělal pouze tatínek, princ William. Jeho maminka Kate totiž stále trpí ranními nevolnostmi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rodiče vybrali Georgeovi soukromou Thomas’s Battersea School v londýnské čtvrti Battersea, a to navzdory tomu, že se spekulovalo, že nastoupí na školu Wetherby ve čtvrti Notting Hill, kam chodili William i jeho bratr Harry.

Našli školu, v níž podle nich bude George šťastný a která zajistí úspěšný start jeho vzdělávání,“ uvedl královský palác v prohlášení. Škola má několik poboček.

Více na http://supermamy.maminka.cz/clanek/pro-zeny-super-mamy-materstvi-vychova-deti/458562/kate-a-william-vybrali-skolu-pro-syna-4-jakou-bude-mit-uniformu.html?utm_source=supermamy.maminka.cz&utm_medium=copy

„Našli školu, v níž podle nich bude George šťastný a která zajistí úspěšný start jeho vzdělávání,“  uvedl královský palác v prohlášení.

Dosud princ George navštěvoval školku ve východoanglickém Norfolku, která se řídí principem Montessori a nabízí alternativní vzdělávání.

Princ George má dnes 4 roky. Podívejte se na jeho nejnovější oficiální fotku

Vysoké školné a náročný program

Školné na Thomas's School činí od 4 do 7 let zhruba 5500 liber ročně a od 7 let pak 6 385 liber, tedy asi 200 tisíc korun ročně, přičemž škola slibuje laskavý a individuální přístup.

Učební plán zahrnuje mimo jiné umění, balet, divadlo, francouzštinu, hudbu a tělesnou výchovu. Dnes má zhruba 500 žáků od 4 do 13 let.

Prvorozený syn následníka britského trůnu Williama má narozeniny 22. července, a do školy tak nastoupil již jako čtyřletý, což je v Británii běžné. U nás bychom to nazvali tzv. přípravkou.

Každý den je na škole zvykem začít podáním ruky, při kterém je nutné udržovat oční kontakt s učitelem, škola se tak snaží děti učit etiketu a zdvořilému chování.

Vévodkyně Kate  je znovu těhotná. V roce 2018 porodí třetí dítě

Zajímavosti o škole prince George

Povinná školní uniforma zahrnuje červenou košili, svetr se znakem školy, námořní šortky, červené ponožky pod kolena a námořní bundu.

Také obědy nejsou ve škole klasické. Princ George si bude moci užívat každý den bohaté menu. Výběr bude například z pečené uzené makrely, jehněčího ragú na česneku, kuskusu se zeleninou, kozího sýru, ovoce nebo zeleniny.

Kate mrzí, že nemohla být dnes s Georgem

Bohužel první školní den svého syna si dnes musela nechat ujít jeho maminka Kate, která je těhotná. "Byla by udělala cokoliv, aby tady dnes mohla být s Georgem. Je to velký den pro jejího syna, ale bylo jí opravdu špatně," uvedl zdroj z blízkosti královské rodiny, proč prince doprovodil jen jeho otec.

Video: Princ George šel poprvé do školy! Bez maminky, jen s tátou Williamem a učitelkou

 

Princ George slaví 4 roky. Už nemusí nosit podkolenky, ale na kalhoty si ještě počká
Vždy sladěné! Kate a princezna Charlotte: Nejstylovější máma s dcerou?
Tomáš Klus je trojnásobným otcem. Holčičce dali netradiční jméno
Potvrzeno! Kim Kardashian a Kanye West budou mít třetí miminko
restižní Wetherby School v blízkosti Kensingtonského paláce, kam před nástupem na Eton chodili jeho otec o strýc Harry, rozhodli se jinak.

Více na http://supermamy.maminka.cz/clanek/pro-zeny-super-mamy-materstvi-vychova-deti/458562/kate-a-william-vybrali-skolu-pro-syna-4-jakou-bude-mit-uniformu.html?utm_source=supermamy.maminka.cz&utm_medium=co
Témata: Video, Slavní rodiče, Školy, Princ George, Kim Kardashian, nevolnosti, Školné, Princ, Norfolk, Následník, William, Kate, Montessori, Maminka, JEN, Ranní nevolnost, Táta, Tělesná výchova, Královská rodina, Harry, Královský palác, Kardashian, Uniforma, Školní den, Britský trůn