Maminka.czKrálovská rodina

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Dita Mrázková 13.  1.  2023
Meditační hudba, fotka princezny Diany na porodním sále, hamburgery na pokoji i vyznání lásky. To všechno zažil princ Harry se svou ženou Meghan během porodů jejich dvou dětí. Co dalšího prozradil ve svých kontroverzních pamětech?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dokument Harry a Meghan, který nedávno odvysílala streamovací služba Netflix, vyvolal doslova bouři, a to především na britském královském dvoře. Britskými médii hojně propíraný pár odhalil své soukromí způsobem, který se mnohým nezamlouval. 

VIDEO: ČERNÁ OVCE BRITSKÉ KRÁLOVSKÉ RODINY PRINC HARRY: JEHO NEJVĚTŠÍ SKANDÁL

Jako by toho neměl současný král a otec Harryho Charles už tak nad hlavu, jeho mladší (a  zpupnější) synek vydal knihu memoárů s všeříkajícím názvem Spare (Náhradník). V té odhaluje ještě větší pikantnosti ze svého života a nejen Britové se nestačí divit.

Klepněte pro větší obrázek

Kromě Harryho vzpomínek na divoké mládí plné alkoholu, drog a nespoutaného sexu v ní dvojnásobný otec popisuje i intimní detaily z porodů svých dvou dětí, Archieho a Lilibet. Osmatřicetiletý vévoda ze Sussexu v knize mimo jiné vzpomíná na „chaos“, který provázel porod jeho prvorozeného syna 6. května 2019 v londýnské nemocnici The Portland Hospital. 


Archie Harrison (6. 5. 2019)

Klepněte pro větší obrázek

Prozradil, že si nechal do porodnice od své ochranky přivézt kuřecí maso z řetězce Nando's a přitom se snažil rozesmát Meghan, která poslouchala na doporučení ájurvédského lékaře relaxační hudbu.

Harry se ve své knize netají ani tím, že na uklidnění nervů použil rajský plyn, který byl určen pro jeho manželku. Jenže ho spotřeboval tolik, že zdravotníci museli pro Meghan přinést další láhev. Meghan, která se snažila vyvolat porod poskakováním na míči, se při pohledu na svého muže prý smála. 

Nemocniční pokoj v porodnici byl vyzdoben stejnými elektrickými svíčkami, které Harry použil při své žádosti o ruku v roce 2017, a Meghan navrhla, aby na noční stolek dali zarámovanou fotografii princezny Diany. Pár také během porodu poslouchal písně německé umělkyně Devy Premal, která zhudebnila sanskrtské mantry. 

Když kontrakce zrychlily, Meghan si podle Harryho slov nechala aplikovat epidurál a vlezla si do vany. Harry ji po celou dobu držel za ruku a snažil se ji uklidnit, protože  Archie měl kolem hlavy omotanou pupeční šňůru.  Když se chlapec narodil, oba prý plakali štěstím a hned prvorozenému synovi řekli, jak ho milují. Do svého domu ve Frogmore Cottage se všichni tři vrátili pouhé dvě hodiny po porodu.

Lilibet Diana (4. 6. 2021)

Klepněte pro větší obrázek

Narození dcery Lilibet o dva roky později, 4. června 2021 v Kalifornii, bylo prý o poznání pohodovější, i když byl porod vyvolávaný (Meghan byla 10 dnů po termínu). 

Harry v knize uvedl, že se pár cítil bezpečněji a klidněji než u prvního porodu. Než přijeli do porodnice, koupili si hamburgery, hranolky a fajitas, které Meghan miluje.

Harry své ženě řekl, že chce, aby první, co jejich dcera uvidí, byla jeho tvář. Za dohledu lékaře pak pomáhal přivést Lilibet na svět. Poté ji předal Meghan, aby proběhl bonding.

Meghan mu prý později řekla, že do něj nikdy nebyla zamilovanější než při narození jejich dcery. Prozradil, že se s ním podělila o některé myšlenky, které si tehdy napsala do deníku a které podle něj byly vyznáním lásky a obnovením jejich svatebního slibu. 

Témata: Porod, Slavní rodiče, Láska a vztahy, Rodina, Mateřství, Slavní tatínci, Životy slavných, Rodičovství, Královská rodina, Syn, Dětství, slavné děti, Fotografie, monarchie, Otec, Celebrity, Sociální sítě, Otec u porodu, Princezna Diana, Kniha, vyvolávaný porod, Archie Harrison Mountbatten - Windsor, Princ Harry, Netflix, Následník trůnu

Video