Maminka.czSlavní rodiče

Prince George pokřtíme 23. října, oznámil královský pár

LH 30.  9.  2013
Tři měsíce po narození se uskuteční křtiny prvorozeného syna vévodkyně Kate a prince Williama. Slavnostní ceremoniál proběhne v kapli Svatojakubského paláce v Londýně. Obřadu se, jak se očekávalo, ujme arcibiskup z Canterbury Justin Welby – představený Anglikánské církve.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Křest by měl proběhnout pouze za účasti nejbližších rodinných příslušníků. Zatím nebylo oznámeno, kdo se zhostí role kmotra či kmotry. Nejpravděpodobněji půjde o sestru Kate Pippu Middleton, nebo Williamova bratra Harryho.

Malý princ George Alexander Louis z Cambridge je třetí v linii následnictví britského trůnu po svém otci a dědovi Charlesovi, princi z Walesu. Díky dodatku z prosince 2012 měl zajištěný nárok na svůj titul i v případě, že by se narodil jako dívka.

Budoucí panovník o sobě už teď dává vědět a má se čile k světu. Jak poznamenal jeho otec William, je to tak trochu lump. Spolu s Kate o něj pečuje léty prověřená chůva Jessie Webbová, která se starala i o Williama a Harryho.

Témata: Slavní rodiče, Princ George, Král, Kmotra, George Alexander Louis, Pár, Následnictví, Georg, George, Královský, Princ, Charles, Par, Wales, Královský pár