Maminka.czslavné děti

Princ George slaví 10. narozeniny. Co dostane od sourozenců a kdo upekl dort? Podívejte se na zbrusu nový portrét

Simona Procházková 22.  7.  2023
Princi, který nedávno okouzlil celý svět tím, jak důstojně se zhostil role pážete při korunovaci svého dědečka, krále Karla III., je zase o rok víc! Fotbalový fanda, úspěšný hráč rugby i vášnivý čtenář se má letos opravdu na co těšit. První kulaté narozeniny se musí patřičně oslavit, a tak o zábavu a překvapení nebude nouze. Kdo peče dort a jakým dárkem mu blízcí udělají největší radost?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ačkoli může princ George vedle bezprostředního mladšího bratra Louise a sebevědomě působící sestry Charlotte působit uzavřeně a plaše, v poslední době ukazuje také temperamentní rysy své povahy. Spontánně odvázat a uvolnit se umí například při sportovních zápasech a utkáních, na kterých rád doprovází své rodiče. Neváhá bouřlivě fandit oblíbenému fotbalovému týmu nebo hlasitě povzbuzovat hráče.

VIDEO: Korunovace královskýma očima: Rozjařená Charlotte i Kate

"Je to skvělý kluk," řekl o princi Georgeovi blízký přítel královské rodiny pro časopis People. Sám George je hodně sportovně založený, v čemž ho ochotně podporují oba rodiče, princezna Kate a princ William. Vyniká prý zejména v rugby.

Budoucí král slaví první kulatiny

George Alexander Louis, jak zní jeho jméno, se narodil 22. července 2013 v Lindo Wing nemocnice St Mary's Hospital v Paddingtonu. Po svém dědečkovi princi Charlesovi a tátovi Williamovi je v pořadí třetím následníkem trůnu. Má dva mladší sourozence – sestru Charlotte Elizabeth Dianu (8) a bratra Louise Arthura Charlese (5). Oba prý pro svého staršího brášku rádi vyrábí osobní narozeninová přáníčka. Maminka pak tradičně sama připraví parádní dort, kterým každoročně překvapí každého ze sourozenců. Peče obvykle v noci a jak prozradila, udělá vždycky tolik polevy, že pak vůbec neví, co s ní.

Před třemi lety uspořádali Kate a William pro George a jeho spolužáky v Kensingtonském paláci večírek s fotbalovou tematikou k jeho sedmým narozeninám. Je totiž známo, že George je velký fanda do fotbalu. Loni pro změnu slavili na venkovském sídle v Norfolku. Letos prý bude oslava opět stát za to a nebudou na ní chybět kamarádi. Podívejte se na zbrusu nový portrét desetiletého prince, který, jako ostatně vždy, zvěčnila sama princezna Kate. Z George roste fešák, který jako by z oka vypadl svému tatínkovi.

A co o něm říkají jeho blízcí? George miluje čtení, sport, hádanky, je rád venku a jako správný kluk je pro každé dobrodružství. Je prý tak trochu "svéhlavička", rád si dělá věci po svém a má energie na rozdávání. Což bylo vidět třeba při loňských oslavách jeho prababičky, která slavila 70 let na britském trůnu a George vše s nadšením oceňoval. Velmi populární též byly fotografie a videa, která ukázala, jak vesele a spontánně si se svou sestřičkou užívali velkolepý koncert při příležitosti nedávné korunovace jejich dědečka Karla III.

Julia Samuel, jeho kmotra, o něm prozradila: "George je úžasný. Je vtipný, divoký a drzý a jeho babička Diana by ho tolik milovala! Je velká škoda, že své vnuky nepoznala." Princova kmotra prý pokračuje v Dianině tradici – dárky pro její vnuky ručně vyrábí! 

TOP okamžiky oslav britské královské rodiny: Malá princátka se postarala o spoustu vtipných momentů. Podívejte se!
Témata: Slavní rodiče, Rodičovství, Životy slavných, Rodina a vztahy, Babička, Sourozenci, Tradice, Královská rodina, slavné děti, monarchie, Výroba, Děti slavných, Princ George, Princ William, Následník trůnu, pečení, oslava, narozeniny, Vévodkyně Kate, dort, Archie Harrison Mountbatten - Windsor, vnuk, princ Charles, Přání k narozeninám, Stalo se...