Maminka.czKrálovská rodina

Princezna Eugenie porodila chlapečka Ernesta. Své děti bude vychovávat v domácnosti bez plastů

Vanda Stöckbauerová 7.  6.  2023
Britská královská rodina se raduje z dalšího přírůstku. Princezna Eugenie (33) porodila druhorozeného syna Ernesta George Ronnieho Brooksbanka. Nadšená ochránkyně životního prostředí je už maminkou dvouletého Augusta. Jak chce pomáhat planetě?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Princezna Eugenie je členka britské královské rodiny. Je mladší dcerou prince Andrewa, vévody z Yorku, a Sarah, vévodkyně z Yorku. Je neteří krále Karla III. a vnučkou zesnulé královny Alžběty II.

„S Jackem bychom se chtěli podělit o zprávu, že se nám 30. května 2023 narodil náš malý chlapec Ernest George Ronnie Brooksbank. Na svět přišel v 8.49 a vážil 3,2 kg. Je pojmenován po svém praprapradědečkovi Jiřím, dědovi Jiřím a mém dědečkovi Ronaldovi. Augie už teď miluje být velkým bratrem,“ sdílela dvojnásobná maminka na Instagramu společně s roztomilou fotkou novorozeného synka. Na druhé fotce starší August něžně hladí mladšího brášku po hlavě.  

Ernest přišel na svět jen několik týdnů po slavnostním ceremoniálu korunovace Karla III. Eugenie své druhé těhotenství oznámila na Instagramu na začátku roku a Buckinghamský palác ve svém prohlášení dodal: "Rodina je nadšená a August se velmi těší, až se stane velkým bratrem."

VIDEO: Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho

Vliv mateřství na její pohled na svět

Princezna Eugenie, která má stále dobrý vztah i s princem Harrym, v nedávném rozhovoru uvedla, že od chvíle, kdy se jí před dvěma lety narodil syn August, chce "více pomáhat planetě". „Když se stanete matkou, všechno se změní, vaše hormony a tak vůbec. Dřív jsem se nebála věcí, kterých se bojím teď, jako je třeba létání,“ uvedla.

Snaží se také aktivněji se podílet na ochraně životního prostředí. "Od té doby, co mi do života vstoupil August, pozitivně ovlivnil mou touhu dělat víc," řekla magazínu Hello!. "Priority se změní, když máte děti. Chcete pro ně a pro svá budoucí vnoučata udělat všechno, co můžete. Augustovi jsou teprve dva roky, ale doufám, že to, co dělám, pronikne i k němu a že se toho jednou ujme také.“ Aktivní členka královské rodiny si za svůj cíl vzala zejména ochranu světových oceánů.

V rozhovoru na Světovém ekonomickém fóru v Davosu prozradila, že se s manželem rozhodla také omezit množství plastů, které používají v domácnosti. „Snažíme se, aby náš domov byl co nejméně plastový. Učíme tomu i syna, ale je to boj," řekla. Prozradila také, že chce, aby její syn "byl aktivistou už od dvou let", a dodala: "Všechno je pro ně, ne? Každé rozhodnutí, které teď děláme, musí být o tom, jak bude August moct žít svůj život.“

Korunovace: Děti Williama a Kate bodovaly. Charlotte byla kopií své maminky, George zvládl roli pážete a Louis okouzlil bezprostředností
Témata: Slavné maminky, Instagram, Královská rodina, Syn, Domácnost, monarchie, princezna, Princ Harry, Británie, Ronaldo, Alžběta II., Rona, Životní prostředí, Plast, Augusta, Princ Andrew, Princezna Eugenie, York, Britská královská rodina, Buckinghamský palác, Hello, Chlapeček