Maminka.czŠkolák

Příprava na léto: Abyste se v plavkách cítila sexy...

Martina Pavlová 27.  5.  2012
Příprava na léto: Abyste se v plavkách cítila sexy...
Každý jistě velmi dobře ví, že stát se plážovou kráskou není možné přes noc. Pokud ale začnete včas, můžete do letních dní sebevědomě vkročit v plné kráse. Protože vypadat dobře znamená pečovat o sebe.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sluneční přípravka

Chystáte se na dovolenou již začátkem léta? Pak je nejvyšší čas začít s užíváním speciálních tablet, které vám pomohou rychleji a bezpečněji se opálit. Díky svému složení, kde kromě jiného nechybějí vitaminy či lykopen, podporují aktivaci melaninu v kůži, takže při doteku slunce vaše kůže rychleji zhnědne.

Antioxidanty posilují odolnost kůže vůči negativním vlivům UV záření a zaručí rovnoměrný bronz, který déle vydrží. „Sluneční aktivátory“ jsou naštěstí vhodné pro každý typ pokožky.

„Lidem s velmi světlou pokožkou doporučuji tyto doplňky stravy jako prevenci před spálením spolu s opalovacím přípravkem s nejvyšším SPF užívat po celé léto. V případě všech typů pleti jsou pak vhodným prostředkem, jak posílit přirozené obranné mechanismy v kůži tak, aby nedošlo k nežádoucímu spálení už během prvních pár minut na slunci,“vysvětluje dermatoložka Irena Pastorková.

Bronz z tuby

„Umělé“ opálení je nejen zdravější, ale také mnohem pohodlnější a rychlejší. Jak na to? Kvalita vybarvení závisí ve velké míře na kvalitě pokožky, proto ji týden před aplikací samoopalovacího přípravku každý den pečlivě hydratujte. V den D začněte s peelingem, zvláštní pozornost přitom věnujte rukám, loktům a kolenům, kde je kůže sušší, takže se tam pigment samoopalovacího přípravku rád nahromadí a způsobuje tmavé fleky.

Při nanášení „slunce v tubě“, např. Capital Soleil, Auto Bronzant Vichy 450 Kč) postupujte od ramen směrem dolů. Nárty a hřbety rukou nechte na závěr. Poté vyčistěte své nehty, aby nedošlo k nechtěné pigmentaci, a po 3 dnech pokožku vyhlaďte peelingem, aby se odstín kůže vyrovnal.

K ‚opálení‘ obličeje vždy používejte přípravky speciálně k tomu určené, které mají šetrnější složení, slabší pigmentační efekt a zaručí přirozený vzhled,“ radí kožní lékařka. Pokud si s bronzem nechcete špinit ruce, zajděte do kosmetického salonu, kde se nabízí velmi praktická metoda
samoopalování pomocí nástřiku. Trvá jen pár minut a zaručuje rovnoměrné, přirozené vybarvení na dlouho. Stojí zhruba 400 Kč.

Ani chloupek!

Laserovou depilaci tuto sezonu už nestihnete, existuje ale spousta dalších způsobů, jak do letních dní vykročit tou správnou (hladkou) nohou.

Nejtrvalejší efekt vám zaručí epilace voskem, která bývá trochu bolestivá, ale zato rychlá a účinná. Zhruba za 800 Kč můžete mít nohy hladké až 6 týdnů. Chcete-li docílit dlouhodobě hladkých nohou v soukromí domova, sáhněte po elektrickém epilátoru. Ty nejnovější jsou schopné odstranit i ty nejkratší chloupky a zároveň omezit bolestivost procesu na minimum, a to díky chladivé hlavici anebo proudu svěžího vzduchu.

Nejjednodušší a také nejlevnější metodou je klasické holení, které vás ovšem zbaví chloupků maximálně na 2 dny. Pro optimální výsledky používejte vždy novou hlavici a holicí
gel, který proces usnadní a pomůže předejít možnému zranění.

Hladká kůže

Pravidelný peeling je skvělou prevencí zarůstání chloupků, drobné vyrážky na zádech a v dekoltu, suché kůže a navíc zaručí hladší, zářivější vzhled. K odstranění odumřelých buněk
můžete použít tělový masážní kartáč nebo kosmetické peelingy.

Praktické jsou zejména peelingové sprchové gely, které zanechají kůži čistou a hladkou zároveň. Pokud vás trápí pomerančová kůže, sáhněte po speciálním abrazivním gelu, který ji zredukuje již během sprchování. „Protože celulitida je často projevem nevhodné životosprávy a špatné cirkulace, kromě sportu a zdravé stravy vám k hladké kůži dopomůže pravidelná masáž, která rozproudí lymfatický oběh, odvede toxiny z těla a zlepší vzhled pokožky,“ říká Irena Pastorková.
Ještě lepších výsledků docílíte pomocí speciálních přípravků k odvodnění a detoxikaci.

Sexy tělo

Jak ještě zdokonalit vzhled těla? Posilte účinky cvičení šikovnými kosmetickými přípravky, kterých se v těchto dnech nabízí celá škála. Vybírat můžete jak podle značky, tak podle textury či konkrétních účinků.

Existují speciální přípravky pro zeštíhlení problematických partií i zpevňující gely proti přetrvávajícím tukovým zásobám, na které nezabírá ani sport, ani dieta. Avšak pozor, ani kosmetika nedokáže zázraky. Pokud chcete skutečně viditelné výsledky, používejte specializované krémy minimálně jednou denně a každý den.

V péči můžete kombinovat také několik přípravků k formování těla, např. ráno gel proti celulitidě a večer zeštíhlující krém. Důležitý je rovněž způsob aplikace. Jako nejúčinnější se jeví masážní pohyby, které rozproudí lymfatický systém, pokožku prokrví a umožní lepší vstřebávání krému i následné působení. K tomu všemu přidejte alespoň 2 litry tekutin denně a lehkou stravu bohatou na bílkoviny a výsledky se jistě rychle dostaví.

Témata: Zdraví, Těhotenství, Děti, Porod, Novorozenec, Předškolák, Školák, Batole, Kojenec, Sexy, Časopis Moje psychologie, Sex, léto, Pomerančová kůže, Lymfatický systém, Možné zranění, Chloupek, Celá škála, Let, Cit, Lymfatický oběh, Příprava, Svěží vzduch, Celulitida, Pravidelná masáž, Zdraví na Heureka.cz