[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Na náplň:
Na drobenku:
Z mouky, 2 až 3 lžic studené vody, soli, cukru a másla připravte hladké těsto, zabalte ho do fólie a dejte na půl hodiny do ledničky. Troubu předehřejte na 220 °C.
Z těsta vyválejte na pomoučněné ploše kulatý plát a vložte ho do formy. Dno propíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem a naplňte suchými luštěninami. Okraje zahněte dovnitř. Předpečte 10 minut v troubě, odstraňte papír a luštěniny a povrch ihned potřete bílkem.
Plátky hrušek zbavených jádřinců skládejte vějířovitě od vnějšího okraje do středu. V misce vyšlehejte zakysanou smetanu, žloutky, cukr a mouku, přidejte calvados a nalijte na koláč.
Vraťte do trouby a pečte asi 30 minut, dokud krémová směs nezačne tuhnout. Na zapečený koláč nasypte drobenku a pečte ještě dalších 15 minut, aby se zbarvil dozlatova.
Zdroj: F.O.O.D. a Helena Salvetová