Maminka.czZdraví

Přírodní matrace přinášejí komfort a dlouhou životnost

Reklama 18.  6.  2020
Hledáte matraci, která je z přírodních materiálů, přináší komfortní spánek, je odolná a prodyšná? Pak je tu latexová matrace.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Latexové matrace mají jednu obrovskou výhodu

A to je jejich vysoká hustota, neboli objemová hmotnost. Ta se u latexových matrací pohybuje od 60 Kg/m3 do 90 kg/m3. Hustota ovlivňuje životnost materiálu, to platí u všech pěn. Co je, ale u latexu jinak, narozdíl od molitanu, studené pěny a matrace z paměťové pěny, je, že hustota ovlivňuje u latexu i tuhost, znamená to, že čím větší hustota, tím větší tuhost.

Základní surovinou pro výrobu latexových matrací je kaučukové mléko z kmene kaučukovníku. Latexová matrace může být vyrobena čistě z tohoto přírodního kaučuku, nebo může být kombinována se syntetickým kaučukem.

Kvalitnější a navíc přírodní je 100% přírodní latex

Ale pozor! Za 100% přírodní latex se označují všechny matrace s obsahem minimálně 80% přírodního latexu, ty ale v nabídce matrací na Spíme.cz nenajdete, my prodáváme opravdu 100% přírodní latex od belgického výrobce Latexco, kterými jsme přímí dovozci.

100% přírodní latex má skvělou rosolovitost, která naprosto skvěle tvaruje a obrovskou výhodou, je přírodnost. Nenajdete na trhu jiný materiál, který by byl přírodnější, než 100% přírodní latex, pro opravdové příznivce přírody doporučujeme kombinovat s potahem z přírodní BIO bavlny.

Přírodní latex je mléčná tekutina, která se nachází v 10% všech kvetoucích rostlin, jde o emulzi, která je složena z proteinů, alkaloidů, škrobů, cukrů, olejů, tříslovin a pryskyřic. Přírodní latex je v případě latexových matrací získáván z kmene kaučukovníků, který se nejčastěji nachází v tropické oblasti Asie a Jižní Ameriky. Kaučukové mléko se získá naříznutím horní vrstvy kmene stromu. Kaučukové mléko pak vytéká do nádob z kokosových ořechů, odkud je pravidelně sbíráno.

Druhou možností je syntetický latex

Ten se kombinuje s přírodním latexem. Většinou jde o kombinaci 80% syntetika a 20% přírodní kaučuk. Syntetický kaučuk dodává matracovému jádru skvělou životnost, příznivější cenu a přírodní latex požadovanou tvárnost rosolovitost.

Výroba latexu probíhá tak, že se kaučuk, nebo latexová směs naplní do formy, forma se zaklopí a peče. Každé matracové jádro tak vzniká zvlášť. Na latexové formě jsou hroty, které pak v latexovém jádru vytvářejí otvory. Velikostí těchto otvorů určuje u zónových matrací tuhost jednotlivých zón. Matrace bez zón má tyto otvory stejně velké. Pozor na to, otvory v matraci nejsou skrz, zasahují zhruba do ⅓ z každé strany.

Latex vyniká tvárností, odolností a životností a slušnou prodyšností. Narozdíl od ostatních pěn má latex nižší průtlačnost, to znamená, že se dokáže stlačit pouze na polovinu své výšky. Proto doporučujeme uložit na lamelový rošt. Pod latex se vyplatí investovat do lamelového roštu s 42 lamelami. Latex určitě nepatří na zem, nebo na plnou desku, tam mohl by plesnivět.

Přijďte si vyzkoušet latexovou matraci do naší sítě prodejen spíme.cz naleznete v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Hradci Králové a v Táboře.

Témata: Zdraví, Zdraví na Heureka.cz