Maminka.czChování a vztahy

Přítel žil roky dvojí život! Tajil mi manželku i dítě

Martina Machová 20.  3.  2014
Soňa žila devět let spokojený život s Petrem. Nic jí nechybělo a Petr byl velmi pozorný,partner, jen tu rodinu odmítal založit. Dnes už ví proč – on už manželku i dítě měl.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ponížená, zrazená, hloupá, naivní, plná nenávisti a vzteku – tak popisuje své aktuální pocity slečna Soňa, 32letá zdravotní sestřička. Zhruba před měsícem zjistila, že její dlouholetý partner má manželku a 9letého syna. Soňa na vše nepřišla díky partnerovu zapomenutému mobilu, otevřenému e-mailu či Facebooku, jak je v dnešní době zvykem, ale díky fotkám z dovolené. Přesněji řečeno fotkám z dovolené Soniny kamarádky ze střední školy.

S kamarádkou zašly po půl roce na večeři, klábosily o životě, vzpomínaly, pily víno a prohlížely fotky z kamarádčiny dovolené. Po sérii bílých řeckých pláží a roztomilých přístavních městeček přišel šok, na několika fotkách z tzv. řeckého večera „juchá“ nejen kamarádka s partnerem, ale i její milý s jakousi rozjásanou dámou a hezkým chlapcem. „Májo, kdo byl tenhle chlápek?“ zasípala Soňa s obrovským knedlíkem v krku. „To je Peťan, takový 40letý playboy s rodinkou. Trochu to na mě zkoušel, ale znáš mě, já na tyhle typy nejsem.“

A jak to playboy všechno zvládal?

Vedli normální „rodinný“ život

Petr obchodoval s víny, podnikání ho velice slušně živilo, ostatně vždy byl štědrý a pozorný partner. Patřil k mužům, kteří ženám rádi kupují dárky, květiny i zážitky (možná tak konejšil vlastní svědomí). Zpětně by se dalo říct, že Petr se Soňou skoro 9 let bydlel, i když spolu trávili průměrně jen 3 – 4 dny v týdnu. Přestože měli společnou domácnost, platil si Petr ještě pokoj s příslušenstvím na ubytovně, kde měl další své věci. Na tom trval. „Co kdybys mě, miláčku, vyhodila? Kam bych šel?“ říkával občas. A tak nebylo divné, když se domů vrátil v jiné košili i botách, než v jakých předešlý den odjížděl.

Znepokojivé nebyly ani časté několikadenní služební cesty (párkrát Soňu vzal s sebou). Naopak Soňa je časem začala brát jako koření vztahu a relax, na Petra se po pár dnech vždy těšila a náležitě ho rozmazlovala, ostatně měla jen jeho. S rodiči neměla pěkný vztah a bratr bydlel v zahraničí. Kamarádky měly malé děti – žily jinými problémy a mívaly málo času.

Život s Petrem byl příjemný, poklidný, po materiální stránce jim nic nechybělo. Soňa by se sice ráda vdala, ale na Petra nijak netlačila. Jenže když se přehouplo magických 30 let, Soňa začala toužit po dětech. Petr byl rezolutně proti, prý mají v rodině dědičné genetické onemocnění a dítě by bylo pravděpodobně postižené – i pro něj to je prý velice bolestné a nerad o tom mluví.

Vyprávěl jí pohádky

Soňa se nakonec v kavárně strašně opila, kamarádce vše vyklopila a nakonec u ní přespala – ostatně Petr byl stejně na „služebce“. Ráno odvezly kamarádčiny děti k babičce a vyrazily sbalit Petrovi věci. Po návratu z pracovní cesty na Petra nečekala roztoužená Soňa, ale 10 buclatých igelitek a 3 pěkné fotky z Řecka. Kamarádka odešla domů, Soňa na noční.

Po noční na ni před nemocnicí čekal zničený Petr. Pozval ji na snídani, prý jí vše vysvětlí; s manželkou si roky nerozumí, když potkal Soňu, strašně se zamiloval a chtěl hned odejít. Manželka byla ale těhotná. Pak už se vše jen komplikovalo, synovi zjistili srdeční vadu, později diagnostikovali autismus, manželka se zhroutila. On nechtěl ztratit Soňu, ale nemohl ublížit manželce a synovi, život se stále víc zamotával.

Soňa mu věřila, ale řekla, že se musí rozhodnout, s kým chce žít. Už jí není 20 a chce normální vztah a rodinu, chce dítě. Kamarádka Soně strašně vynadala: „To nemyslíš vážně, ty fakt chceš žít s někým, kdo ti 10 let lhal? A kdo ví, jestli zase nekecá! Mám chuť ti dát pár facek a ne tě litovat!“

Manželka jí ho klidně přenechá

Zatímco se Petr rozhodoval (dostal na to 14 dní), kontaktovala Soňu Petrova žena. Jak na vše přišla, dodnes Soňa netuší, ale při nečekaně klidném rozhovoru začala chápat, že je vše možná úplně jinak. Paní údajně žila v docela spokojeném manželství. Z neduživého kardiaka a autisty se vyklubal šikovný kluk, který chodí do jazykové školy a hraje závodně hokej. Soňa sice netuší, zda jí Petrova manželka uvěřila, že o ní a synkovi neměla ani potuchy, nicméně Petrovu ženu jejich vztah nijak zásadně nešokoval. Soňa prý nebyla jediná Petrova „bokovka“! Zaskočené Soně nakonec oznámila, že jí manžela ráda přenechá, už ho má prý plné zuby a podala žádost o rozvod.

Soňa nyní neví, co dál, touží po vztahu, rodině, dětech. Petra dokonce stále miluje, ale i nenávidí. Svým způsobem jí ukradl 10 let života, které bohužel nejdou vymazat nebo zahodit. Vzít Petra zpět, tedy pokud se opravdu rozvede, by bylo nejjednodušší a tak lákavé…


Co byste na místě Soni udělaly vy? Má vzít Petra zpět a dál si užívat toho, co spolu za těch skoro deset let vybudovali? Nebo se má na něj vykašlat a poslat ho k vodě? Může mu vůbec po tomhle ještě věřit? Sdělte nám svůj názor v diskuzi pod článkem.

Témata: Chování a vztahy, přítel, Rok, Peťan, Playboy, Manžel, Taj, Genetické onemocnění, Normální vztah, Pěkný vztah, Děti, Život, Živo, Zdravotní sestřička