Probiotika v dětské výživě

irena 27. 2. 2013 16:11
Probiotika se mi odsvědčila u celé rodiny.Já sama je beru, pokud mi lékařka předepíše antibiotika.Dvouměsíční dceru dost trápilo bolení bříška a prdíky,takže jí hodně pomohly probiotické kapky a starší dcera,kterí už chodí do školky dostává laktobacílky,aby byla o něco více odolnější vůči nachlazení.Stačí to hlavně přes zimu,to je o něco náchylnější.Od jara až do podzimu se drží.
Ilona 25. 8. 2015 13:45
Dobrý den i já chci přidat svoji zkušenost s probiotiky. Opravdu si myslím, že je to velice užitečná a učinná látka v našem těle a však z běžné stravy se nám jí nedostane nikdy tolik co bychom potřebovali. Proto taky používáme Biopron jako prevenci a moje dceruška Vaneska dostává probiotické kapičky od Vsalosunu od 4 měsíce amusím říct, že má skutečně spokojené bříško. Nejprve jsem užívali espumisan a ten nám zpočátku pomáhal ale asi po 2 měsících si na něj telíčko asi zvyklo a malá začala trpět na koliky....Pak jsem naštěstí dostala tip na ty kapky co užíváme a jsou super!!!
Leena 13. 11. 2013 17:09
Také jsem užívala probiotika pouze při antibiotikách, později jsem ale zjistila, že je mi po nich velmi dobře celkově, takže jsem je začala brát dlouhodoběji. Naštěstí už dneska jsou různé druhy probiotik určené pro ty, které problémy, takže na zažívání jsem si koupila normálně biopron s trávicími enzymy, který se může brát dlouhodobě. A právě proto, že mám účinky probiotik sama na sobě moc dobře vyzkoušené, dávám je i dětem. Při antibiotikách jim většinou nasadím laktobacílky, ale jinak na podzim, v zimě a tak, v takových těch krizových obdobích jim dávám méďu na imunitu a drží se.
3