Maminka.czSlavní tatínci

Proč se líbáte s vlastní dcerou?! Fotbalista David Beckham pod palbou kritiky kvůli puse! Co na to říká odborník?

Dita Mrázková 3.  2.  2022
Normální pusa od táty, nebo sexuální skandál? Když nedávno známý fotbalista a čtyřnásobný táta sdílel fotografie s dcerou Harper, vzbudil (opět) velký poprask. Dvě nevinné pusy rozdělily Davidovy sledující na dva tábory.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Je až neuvěřitelné, co všechno lidé na sítích dokážou hodnotit, a hlavně – jak radikálně dovedou kritizovat člověka za jednu jedinou fotografii! Navíc když jde o rodinnou momentku milujícího táty a dospívající dcery. S tím se setkal fotbalista David Beckham, který si "dovolil" sdílet fotografii s dcerou Harper, jak si dávají pusu. 

VIDEO: Ach ti tatínci aneb když dělá účes táta

Fotbalista už jednou čelil kritice, proč svou dceru líbá na rty. Tentokrát se ale pod inkriminovanou fotografií strhla doslova mela! Lidé mu opět dost nevybíravě vyčítali "příliš intimní polibek", na což ale reagovali Davidovi fanoušci. 

Dokonce i jedna česká fanynka se ohradila, že u nás je normální, když rodiče dají dítěti pusu na ústa, a že nevidí žádný problém. Jiná pro změnu přidala komentář: "Jsem 40+ a dosud si dávám se svou mámou pusu na pusu. Lidi, proč tohle řešíte, je to stupidní!"

David Beckham zase políbil dceru na ústa. Proč to některým lidem tolik vadí?

Někdo zkrátka na fotografii viděl tátu s dcerou v objetí, jiný kauzu. Proto jsme se zeptali odborníka, co si o tomto "prohřešku" myslí.


Co si myslí odborník na lidskou sexualitu?

Klepněte pro větší obrázek

PaedDr. Štefan Petrík, Ph.D.,
vědeckovýzkumný pracovník,
který se zabývá lidskou sexualitou a jejími specifiky

"V první řadě je třeba říct, že se nejedná o líbání, jedná se o pusu na rty! V mnoha rodinách právě touto pusou projevují rodiče blízký vztah ke svým dětem. Tímto gestem manifestují, že pro ně dítě znamená něco víc. V žádném případě to nevnímají jako něco sexuálního. Je to dáno samozřejmě i rozdílností určitých kultur. Někde je podobné gesto vnímáno jako normální, jinde už ne. Je sice důležité respektovat názory a zvyky jiných kultur a neodsuzovat je za to, tady žádný vážný problém nevidím."


 
Témata: Láska a vztahy, Slavní tatínci, Životy slavných, Instagram, Dcera, Tradice, Fotografie, kultura, odborník, Kritika, názor, David Beckham, zvyky, Harper, krit, sexualita, fanoušci, pusa, Fotbalista, kauza, Štefan Petr, polibek, Komentář, Vlast, Táta