Maminka.czKam s dětmi

Projeďte se parníkem nebo proběhněte v Olomouci

Iva Endrychová 20.  3.  2015
První jarní víkend se musí oslavit. Přinášíme vám pár tipů, jak si ho užít i s dětmi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Den Vltavy

Ojedinělou příležitost svézt se zdarma na lodičkách po Vltavě nabízí v Praze Den Vltavy. 

Akci v sobotu 21. března organizuje Vševltavský spolek a Farmářské trhy na pražské náplavce. Den Vltavy nabídne bohatý program

Zdarma se můžete svézt pražským přívozem ale i celou řadou unikátních lodí jako je nejstarší osobní, salonní rychloloď Nepomuk, dvojstěžník z konce 19. stolení nebo třeba i historická benátská gondola.  Občerstvení na lodích zajištěno za speciální jednotnou cena 20 Kč za občerstvení (káva, čaj, pivo, víno, limo). 

Spoustu akcí nabídne také pražská náplavka. V rámci Farmářských trhů si budete moci vyzkoušet spoustu vodních dovedností, jako jsou například: plachtění na dvojstěžníku, jízdu na pravé benátské gondole anebo kormidlování a plavbu na malých lodích bez kapitánského průkazu. Budete mít také příležitost prohlédnout si vltavské dno pomocí vodního kesonu, navštívit strojovny prazžských lodí a také si vyslechnout spoustu zajímavých příběhů o historii osobní lodní dopravy na Vltavě.

Součástí akce bude také první oficiální regata pražských osobních lodí, která vypukne v pravé poledne. 

 Po celou dobu akce bude hudební převoznická skupina MATYLDA – banda de la marina hrát písně plavební. Program bude probíhat od 8:00 do 16:00 hodin.

JARNÍ LINKOVÁ PLAVBA PRAHOU ZDARMA

PODBABA-TRÓJA 8:00
HOLEŠOVICKÁ TRŽNICE 9:00
NA FRANTIŠKU/LIMNIMETR 9:30, 15:15
PLATNÉŘSKÁ 2  10:00, 15:00
VÝTOŇ/TRHY 11:00, 14:00
MODŘANY/FREESTYLEPARK 10:0,0 14:40
ŽLUTÉ LÁZNĚ 10:20, 14:20
VÝTOŇ/TRHY 10:40, 14:00

Více informací naleznete také na našem webu: http://www.2media.cz/cs/tiskove-zpravy/na-den-vltavy-svezou-prazany-zdarma-gondoly-historicky-dvojsteznik-vyhlidkove-lode-i-privozy

Maminy Run Olomouc

Nikdy nekončící štafetový běh maminek Českou republikou odstartuje další sezónu v Olomouckých Smetanových sadech. Trasa běhu měří 5 kilometrů a start je už v 9.30 před restaurací Fontána. Na místo můžete chodit už půl hodiny před startem. 

Na závod je nutná registrace buď emailem patronce běhu Lence Fasnerové nebo přes formulář na webu. Startovné je 150 korun. 

 
Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Pražská náplavka, Farmářský trh, Přívoz, Plachtění, Startovné, Holešovická tržnice, Lenc, Pravé poledne, Pár, Modřany, Lodička, Náplavka, Par, Olomouc, Trója, Parník, Spolek, Matylda, Fontána, Zajímavý příběh, Tržnice