Maminka.czVýživa a stravování

Projezte se ke štíhlosti a zapomeňte na drastické diety

Erika Pilátová 27.  9.  2016
Pokud nepatříte mezi ty, které jdou z porodnice ve stejných džínách, jaké nosily před těhotenstvím, nezoufejte. Máte před sebou období péče o miminko a stresovat se kily navíc vám neprospěje. Někdo se vrátí k původní váze do měsíce, pro jiné je to běh na delší trať.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ukázkový jídelníček

SNÍDANĚ: Vaječné muffiny

V misce osolte a rozšlehejte jedno celé vejce a bílek navíc. Na teflonové pánvi orestujte 1 jarní cibulku, kousek nakrájené papriky a 50 g šunky. Přidejte trochu baby špenátu a nechte ho zavadnout. Formy na muffiny vystříkejte olivovým olejem ve spreji. Směs z pánve promíchejte s vejci a nalijte do forem. Muffiny pečte 15 až 20 minut, pak je vyklopte. Podávejte s lisovaným chlebem.

Nejsilnějším pomocníkem při hubnutí je váš mozek

OBĚD:Tortilla s tofu

Připravte si 60 g listového salátu, opláchněte ho a natrhejte. Na pánvi orestujte 150 g nakrájeného tofu. Přidejte hrst sušených rajčat a vše promíchejte se salátem. Dvě celozrnné tortilly ohřejte podle návodu a potřete zakysanou smetanou. Přidejte vrstvu salátové směsi a pevně tortilly zatočte.

ODPOLEDNÍ SVAČINA:

3 knäckebroty, 100 g šunky, cottage nebo plátkového sýra, 200 g zeleniny

VEČEŘE:

Smíchejte v míse 100 g cherry rajčátek, 100 g nakrájených paprik a 70 g natrhaného listového salátu. Na trošce olivového oleje orestujte 90 g kuřecího masa nakrájeného na kousky. Promíchejte se salátem a přidejte dip připravený ze 2 lžic zakysané smetany, kterou osolte, opepřete a přidejte do ní bylinky podle chuti.

Kdy je ideální doba začít hubnout?

Mgr. Lada Nosková Dietplan.cz

„Pokud se na hubnutí necítíte, odložte to. Musí začít v hlavě, jak už bylo mnohokrát řečeno. Člověk by se měl na hubnutí naladit, těšit se z toho, s láskou si připravovat jídlo a užívat si. Pokud vám v hlavě jedou myšlenky typu ‚měla bych‘, ‚sousedka už zhubla‘, ‚manžel říkal…‘, ještě ten čas neuzrál. Odložte to na později. Nemůžete začít, dokud se s tou myšlenkou neztotožníte. A když začnete, netlačte na pilu. Těšte se z každého kila, ale nemějte nereálná očekávání. Je lepší být příjemně překvapená než zklamaná. A nezapomeňte: Není důležité, jestli zhubnete za tři měsíce nebo za šest, hlavně že časem zhubnete!“

Maso nemusí být každý den, zkuste naše vegetariánské recepty
Témata: Časopis Maminka, Výživa a stravování, Jen pro maminku, Hubnutí po porodu, Odpolední svačina, Tříhodinový interval, Celé vejce, Baby špenát, Olivový olej ve spreji, Bílek, Lada Nosková, Ukázkový jídelníček, Značné množství, Přebytečná kila, Správná cesta, Bílé maso, Guláš, DietPlan, Ideální doba, Náročné období, Tortilla, Ohře, Svačina, Gwyneth, Petr Havlíček