Maminka.czVýživa a stravování

Prostě nekojím! Nejde to nebo nechcete? I to je v pořádku

Erika Pilátová 16.  5.  2017
Kojení je ta nejpřirozenější věc, kterou po porodu zažijete. Ta blízkost, sdílení společného okamžiku děťátka s maminkou se nedá s ničím srovnat, ani nahradit. A každá máma chce pro svoje dítě to nejlepší. Ale někdy se stane, že to z nějakých důvodů nejde. Jste tím pádem horší máma?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nedávno vzbudila obrovský rozruch zpěvačka Monika Absolonová, která na svém Facebooku vyvěsila informaci, že natočila reklamu na umělou výživu. Nepovyšovala umělou výživu nad kojení a svůj kladný postoj ke kojení i umělé výživě v následných komentářích na svém facebookovém profilu vysvětlila.

A to si dovolila moc! Reakce, které následovaly, se šířily internetem napříč všemi mateřskými weby. Mnoho z nich bylo velmi útočných a nekojící maminky se v nich nekompromisně pranýřovaly ze všech stran. Jsou špatné, nezodpovědné a nedělají pro svoje děti maximum.

Video: Podívejte se, jak maminka kojí během cvičení jógy

Smutné je, že velká skupina kojících žen předem odsuzuje tu menší, které z nějakých důvodů nebylo dáno. Přitom jako celek mají společně až na minimální procento stejný zájem. Chtějí nebo chtěly všechny kojit, jenže se někde něco pokazilo a nejde to.

Témata: Děti, Časopis Maminka, Výživa a stravování, Kojení, Kojenec, pořad, Profil, Státní zdravotní ústav, Bradavka, Zdravotní ústav, Laktační poradkyně, Velký průvodce, Pór, Reakce okolí, Pavla Koucká, Cvičení jógy, NEJ, Pokraj sil, Lítost, Budoucí maminka, Nový trend, Poporodní deprese, Umělé mléko, Sací reflex, Viník