Proti směru jízdy tak dlouho, jak je to jen možné …

Nová dětská autosedačka BeSafe iZi Plus obstála v náročném švédském Plus testu.
Proti směru jízdy tak dlouho, jak je to jen možné …

Článek je propagací firmy Babypoint.cz. Mojebetynka.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

Přestože výrobci dětských autosedaček své produkty testují dle platných norem (aktuální evropský standard ECE R44-04 a nově zaváděná směrnice ECE r 129 (i-Size)), je dobré se před koupí poohlédnout po výsledcích testů, které provádějí nezávislé organizace. V českém prostředí se jedná o dTEST, za Německo zmiňme Stiftung Warentest a ADAC, ve Švédsku je uznávaný prestižní Plus test. Právě poslední zmiňovaný test má tak přísné požadavky, že žádná autosedačka s instalací po směru jízdy je není schopna splnit. Protisměrná instalace dětských autosedaček je prokazatelně bezpečnější. Z crash testů jednoznačně vyplývá, že při připoutání proti směru jízdy je 5× nižší tlak na krční páteř dítěte! Norský výrobce autosedaček značky BeSafe proto doporučuje, aby děti cestovaly proti směru jízdy co možná nejdéle. V nabídce BeSafe najdete modely s možností protisměrné instalace dokonce až pro pětileté děti.

BeSafe iZi Plus – novinka 2014, která obstála v Plus testu

Mnoho rodičů posazuje děti po směru jízdy příliš brzy. Při vývoji autosedačky BeSafe iZi PlusKlepněte pro větší obrázek proto výrobce dbal na to, aby dítě mohlo zůstat v protisměrně instalované autosedačce co možná nejdéle. Výsledkem je kvalitní a bezpečná autosedačka pro půlroční až pětileté děti! Konstrukčně odpovídá váhové kategorii 0–25 kg a skupině 0/1 & 2, s instalací pomocí 3bodového automobilového pásu. U modelu vyzdvihněme dvojí ochranu proti bočnímu nárazu skrze vnější plášť autosedačky a speciálně vyvinutou opěrku hlavy. Opěrka je snadno a rychle nastavitelná, stejně jako pásy. V pásech integrované magnetky je při usazování dítěte do autosedačky drží na bocích konstrukce, rozepnuté pásy tak nikde nepřekážejí. Vložku umístěnou v sedáku lze odejmout. Se třemi pozicemi pro spaní je BeSafe iZi Plus jedna z nejpohodlnějších autosedaček na trhu. Autosedačka s dobrým výsledkem obstála před přísnými kritérii švédského Plus testu, který zaštiťuje švédský Národní výzkumný institut pro dopravu a švédská Národní společnost pro bezpečnost na silnicích. BeSafe iZi Plus splňuje evropský standard ECE R44-04.

Doporučovaná cena: 10 990 Kč  www.autosedacky-besafe.cz

BeSafe iZi Go X1 – stálice, která obstála v dTESTU

Druhá nezávisle testovaná autosedačka s označením BeSafe iZi Go X1 spadá do skupiny 0+Klepněte pro větší obrázek (tedy 0–13 kg, 0–1 rok). Kvality tohoto modelu prověřovala německá organizace ADAC, potažmo český dTEST. Autosedačka s instalací proti směru jízdy pomocí 3bodového pásu automobilu splňuje požadavky dle ECE R44-04. U automobilů s ISOfixem lze dokoupit praktickou ISOfixovou základnu, do které se vajíčko v autě jednoduše zacvakne. U vajíčka BeSafe byla oceněna dobrá ochrana při bočním a čelním nárazu, vedení pásů, minimální riziko chybné instalace, stabilita ve voze, centrální utahování popruhů či snadné poutání dítěte. Vajíčko je kvalitně zpracované, lehké, prostorné a pohodlné. Snadno snímatelný potah lze vyprat v pračce. Dítě v ní má dobrý výhled z vozu. BeSafe iZi Go X1 je vybavena velkou a polohovatelnou sluneční stříškou s UV filtrem, 5bodovými bezpečnostními pásy s centrálním nastavením a chytrými magnetkami, zapracovanými v ramenním polstrování pro snazší poutání dítěte. Doplňme ergonomicky tvarovanou rukojeť či kompatibilitu s celou řadou kočárků populárních značek.

Doporučovaná cena vajíčka: 4190 Kč  www.autosedacky-besafe.cz

TIP – dětské cyklistické a sportovní helmy BeSafe

Bezpečnost dětí je pro značku BeSafe na prvním místě. Kromě dětských autosedaček sortiment doplňují například dětské helmy na tříkolku, kolo, bruslení, BMX, freestyle jízdu a sport obecně s certifikací dle CE 1078. V nabídce jsou dva modely, oba s plynule nastavitelnou šířkou pomocí regulátoru a upínacími nastavitelnými popruhy pro správné obepnutí hlavy. Skelet helem je odolný, vnitřek má komfortní výstelku s odnímatelným polstrováním. Díky nízké hmotnosti nezatěžují dětskou krční páteř.

Klasická sportovní helma řady BeSafe Klepněte pro větší obrázekPsycho Kid, vybavená větracími otvory, které odvádějí přebytečné teplo, je v nabídce ve velikostech 46–52. Hmotnost 351 g. Doporučovaná cena: 1040 Kč

Nová řada BeSafe Bernina, vhodná pro děti do 8 až 10 let, je vybavena ergonomicky tvarovanými větracími otvory, na přední straně opatřenými ochrannou síťkou proti hmyzu. Hmotnost 200 g.

Doporučovaná cena: 1010 Kč

Pro více informací navštivte
www.autosedacky-besafe.cz a www.babypoint.eu.

Facebookové stránky: https://cs-cz.facebook.com/babypoint.cz

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články