Maminka.czVýživa a stravování

Průzkum trhu: jaké vybrat příkrmy, kaše a přesnídávky

Simona Procházková 14.  1.  2018
Jídelníček našich nejmenších strávníků by měl být samozřejmě zdravý a pestrý, složený co nejvíce z čerstvých surovin. Na trhu je dnes k dispozici skutečně široká nabídka nejrůznějších příkrmů, kaší, snacků, přesnídávek i kompletních hotových jídel.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Maminky mají díky nim o něco snadnější život a díky přísným testům kvality navíc jistotu, že svým dětem dávají to nejlepší. 

„TYČINKA PLNÁ VLÁKNINY“ 

Bio obilno-ovocná tyčinka babylove 
Prodává: dm-drogeriemarkt.cz 

Klepněte pro větší obrázek



Chutnou svačinku pro mrňousky už od prvních narozenin můžete pohodlně zabalit s sebou na cesty autem i celodenní výlet do přírody. Každá maminka totiž dobře ví, že na děti může přijít hlad doslova kdykoli a že se vyplatí být připravena. Bio obilno-ovocná tyčinka značky babylove s jablkem a mrkví se jednoduše vejde i do té nejmenší kabelky nebo kapsy v boudičce kočárku a můžete ji tak mít nachystanou kdykoli. 

Něco navíc: Ovocné tyčinky jsou k dispozici mj. také v příchutích Hruška–Banán nebo Jablko–Arónie. 

BALENÍ: 9,90 Kč/ks 

Obiloviny a lepek v jídelníčku kojence. Nebojte se jich, nezačínejte ale krupicovou kaší



„S SEBOU NA VÝLET“ 

Ovocné tyčinky Bebivita 
Prodává: rohlik.cz, kosik.cz 

Klepněte pro větší obrázek


Německá značka dětské výživy Bebivita nabízí vysokou kvalitu za velmi příznivé ceny. Ovocno-obilná tyčinka je vhodná jako zdravá a lehká svačinka kdykoli během dne pro děti starší jednoho roku. Je samozřejmě bez přídavku cukru, konzervantů, umělých aromat a barviv. Obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry a lepek (celozrnná pšeničná mouka a oplatka z pšeničné mouky). 

Něco navíc:  K dostání v příchutích Jablko–Banán a Jablko–Hruška. 

BALENÍ: 19,90 Kč za 25 g 

„MASO A ZELENINA VE SKLENIČCE“ 

Masozeleninový příkrm dmBio 
Prodává: dm-drogeriemarkt.cz 

Klepněte pro větší obrázek

Trávit volný čas na procházce v přírodě nebo na hřišti je určitě lepší než trávit hodiny v kuchyni u sporáku. Proto když už vašemu miminku nestačí kojení, vyzkoušejte některý z příkrmů dmBio. Díky širokému výběru příchutí a kombinací surovin jistě najdete takový, který si váš drobeček zamiluje. Zkuste například kombinaci pastináku, brambor a hovězího masa pro děti od 4. měsíce. Příkrmy neobsahují lepek, sůl, žádné umělé aroma, mléko an i zahušťovací látky. 

Něco navíc: V nabídce též masozeleninové příkrmy s jáhlami, batáty, lososem či špaldovými nudlemi. 

BALENÍ: 29,90 Kč za 190 g 


„BLESKOVÁ VEČEŘE“ 

Sunárek kašička s cereáliemi 
Prodává: sunar.cz, rohlik.cz, mall.cz 

Klepněte pro větší obrázek

Kašička s příchutí jablko a skořice je ideální jako rychlé jídlo k obědu či večeři, a to jak v pohodlí domova, tak díky praktickému obalu a bezpečnostnímu uzávěru na cestách. Kapsičku snadno udrží i malé dětské ručky, děti si tak mohou na kašičce pochutnat samy a bez použití lžičky. Kašička obsahuje železo, vápník a zinek, je bez přidaných cukrů a můžete ji (neotevřenou) skladovat při pokojové teplotě. 

Něco navíc:  Obsahuje železo pro správný růst, vápník pro silné kosti a zinek pro lepší imunitu. 

BALENÍ: 32 Kč za 120 g 

Alergeny na talíři. Jak dlouho kojit a kdy začít s prvními příkrmy?


„V BIOKVALITĚ“ 

dmBio ovocná přesnídávka 
Prodává: dm-drogeriemarkt.cz 

Klepněte pro větší obrázek

Dobrota v oblíbené kapsičce se hodí jako zdravý dezert i lehká svačinka během výletů či cestování v autě. dmBio ovocné přesnídávky v sáčku jsou určené pro děti od jednoho roku a vybrat si můžete z mnoha lákavých kombinací příchutí, vyrobených výhradně z kvalitních biosurovin. Díky balení v sáčku si může děťátko na svačince pochutnat samo bez vaší pomoci. 

Něco navíc:  Dětem zachutnají příchuti Jablko–Mango nebo Jablko–Banán–Špalda. K dostání také ve skleničkách. 

BALENÍ: 14,90 Kč za 90 g 

„ŽHAVÁ NOVINKA“ 

Sunárek hotové jídlo 
Prodává: sunar.cz, mall.cz 

Klepněte pro větší obrázek

Značka Sunárek přišla nedávno s absolutní inovací ve své kategorii – hotovými jídly v kapsičce. V prodeji jsou hned v pěti variantách, na kterých si mohou pochutnat děti od ukončeného 6. měsíce. Bez lžičky i talířku tak nakrmíte své dítko plnohodnotným jídlem s jemnou konzistencí a bez kousků. Sterilované masozeleninové příkrmy se hodí jako sytý oběd nebo večeře. Kapsička je určena k okamžité konzumaci nebo je možné ji ohřát ve vodní lázni. 

Něco navíc: V prodeji v těchto variantách: Dušená zelenina s hovězím masem, Špagety s boloňskou omáčkou, Lasagne s hovězím masem, Kuskus s kuřecím masem a zeleninou, Rýže s kuřecím masem a zeleninou. 

BALENÍ: 34,90 Kč za 120 g 
 

Průzkum trhu pokračuje na další stránce

Témata: Zdraví, Časopis Maminka, Výživa a stravování, Péče o dítě a jeho výchova, Praktické rady, Stále po ruce, Oplatka, Cereálie, Nestlé, Kaše, Tyčinka, Skořice, Vodní lázeň, Jake, Výrobce, Baťa, Volný čas, Dobrá imunita, Svatojánský chléb, Jak, Zdravá snídaně, Jablka, Sunárek, Správný růst, Sunar, Zdraví na Heureka.cz