Maminka.czŠestinedělí

Emoce, únava, dojetí! Výjimečné fotky zachycují chvíle krátce po porodu

Radka Wallerová 23.  9.  2020
Tohle jsou nezapomenutelné chvíle. Novorozenec je na světě, porodní bolesti jsou pryč a nastává čas na to, aby se poznal se svou rodinou. Přesně takové chvíle zachycují desítky fotek ze soutěže porodních fotografů. Nám přijdou nádherné.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Fotky zachycují nadšení, dojetí, únavu, první pohledy starších sourozenců, tatínky, kteří poprvé drží v náručí své dítě. Všechny jsou hodně dojemné. 

Porodní fotografové, respektive fotografky, protože většinou jde o ženy, mají tradici především v USA, ale působí i v Holandsku a dalších zemích. Celkem má International Association of Professional Birth Photographers  více než 1100 členů ze dvaapadesáti zemí.  

Jako každý rok se soutěžilo v pěti kategoriích – snímky z chvil před porodem, vlastní porod, detaily, prvních 48 hodin po narození a poporodní období pro ženu. Dnes představujeme desítky fotek z kategorie Prvních 48 hodin

Bolest, slzy a pleny pro dospělé. Tohle je realita po porodu, ne jak píšou!

"Jsem nadšená, že mohu představit obrovský talent našich členů v obrazové soutěži," prohlásila za asociaci její šéfka Liz Cook. 

Asociace nedávno vyhlásila nejhezčí porodní snímky roku 2020, ale jde samozřejmě o záběry z loňského roku. Všichni rodiče na snímcích s fotografováním souhlasili, zejména v zámoří je profese porodních fotografů, respektive fotografek, protože ženy mezi nimi jednoznačně převažují, hodně oblíbená. 

100 mimořádných fotek z porodu! Úžasný rodinný zážitek hodně zblízka
GALERIE: Tohle se nepovedlo. Podívejte se na nejšílenější domácí cukrářské pokusy!
Témata: Porod, Novorozenec, Rodina, Mateřství, Šestinedělí, Rodiče, Sourozenci, Emoce, Desítka fotek, Porodní bolesti¨, Holandsko, Bolest, USA, Edith, Dojetí, Zac, Liz Cook, Zach, Fotka, Únava, Happy Birthday, Fotografování, IAPBP, Esther, Pór