Maminka.czSlavní rodiče

První fotky královského miminka! Kate s Williamem ukázali druhého syna

23.  4.  2018
Momentálně není sledovanější události, než je narození třetího potomka vévodkyně Kate a prince Williama. Ti se novorozeným chlapečkem pochlubili veřejnosti dnes krátce před sedmou hodinou večerní.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V pořadí třetí potomek královského páru se narodil dnes v 11:01 v londýnské St. Mary´s Hospital.

„Její Výsost vévodkyně z Cambridge bezpečně porodila syna v 11:01. Váha dítěte je 3 kila, 83 gramů. Vévoda z Cambridge byl u porodu přítomný. Její výsost i její dítě jsou oba v pořádku," oznámila v pondělí krátce po poledni královská rodina na Twitteru. Jméno nejmladšího člena královské rodiny zatím není známo.

ČTĚTE TAKÉ: Kate po porodu vypadá zase fantasticky! Co všechno obnášel porod?

Jak se bude jmenovat?

Jméno dítěte se skládá minimálně ze dvou až tří jmen, která kombinují jména předků a příbuzných. Už nyní se vedou sázky o to, jak se bude jmenovat třetí dítě. Až do dvacátého století nebylo nutné, aby mělo dítě jakékoli příjmení, většinou byli potomci královského rodu známi pod jménem země, které vládli.

Více na http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-vip-ze-zivota-hvezd/497288/kralovsky-porod-mel-prisna-pravidla-co-musela-podstoupit-kate-i-lekari.html?utm_source=prozeny.blesk.cz&utm_medium=copy

To se veřejnost dozví až několik dní po porodu. Jména prince George a princezny Charlotte byla oznámena dva dny po jejich narození. Podle tradice se jméno dítěte skládá minimálně ze dvou až tří jmen, která kombinují jména předků a příbuzných. Až do dvacátého století nebylo nutné, aby mělo dítě jakékoli příjmení, většinou byli potomci královského rodu známi pod jménem země, které vládli.

Už dávno před porodem se vedly sázky o to, jak se bude jmenovat třetí dítě. Nejvíce sázek je na jména: Albert, Arthur nebo Fred, dále jsou ve hře jména jako Frederick, James a Philip.

V Británii se dnes slavil svátek svatého Jiří, a tak by se nabízelo i toto jméno. Ovšem podle patrona Anglie je pojmenován již nejstarší syn princ George (4), který se narodil v červenci 2013.

Vévodkyně Kate porodila třetí dítě. Je to kluk! Jaké bude mít jméno?

Jak to dělá, že vypadá dokonale?

Veřejnost vždy žasne, jak je možné, že Kate vypadá pár hodin po porodu tak dokonale. Zatímco většina rodiček je ráda, že si může v pohodlné kojící košili odpočinout, Kate předstupuje před veřejnost jako vždy dokonale upravená a že před pár hodinami rodila, by nikdo netipoval.

Tentokrát celý svět ohromila červenými šaty s bílým krajkovým límečkem. "Červené šaty měla na sobě i princezna Diana, když v roce 1984 nesla z porodnice domů prince Harryho," zmiňují podobnost na webu Ženy.cz.

I přestože nelze opomenout, že za jejím skvělým vzhledem stojí celý tým lidí, tak jedno jí upřít neltze. A to, že na veřejnosti působí velmi uvolněně.

George a Charlotte se přijeli podívat na nejmladšího brášku do porodnice

Zajímavosti o královském porodu

Délka jednotlivých porodů

Kate byla do porodnice přijata dnes okolo šesté hodiny ranní a královské miminko se narodilo krátce po jedenácté hodině. Nejdelší porod byl pro Kate, jak už to bývá, ten první. Princ George se narodil po více než deseti hodinách od přijetí do porodnice. Nejkratší porod měla vévodkyně Kate s princeznou Charlotte, kdy její porod trval jen dvě a půl hodiny.

VIDEO: Je to kluk! Buckinghamský palác oznámil narození dítěte

Oznámení o porodu

Oznámení o narození královského miminka bývá vystaveno na malířském stojanu před Buckinghamským palácem. Dříve se psalo ručně, dnes se již tiskne. Vévodkyně a vévoda ovšem oznámují narození svých dětí ještě dříve, a to na sociálních sítích. Lidé, ale i přesto chodí před palác, aby se na listinu podívali osobně.

Více na http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-vip-ze-zivota-hvezd/497288/kralovsky-porod-mel-prisna-pravidla-co-musela-podstoupit-kate-i-lekari.html?utm_source=prozeny.blesk.cz&utm_medium=copy

Oznámení o narození královského miminka bývá vystaveno na malířském stojanu před Buckinghamským palácem. Dříve se psalo ručně, dnes se již tiskne. Vévodkyně a vévoda ovšem oznámují narození svých dětí ještě dříve, a to na sociálních sítích, tak jako tomu bylo i dnes, kdy narození dětí oznámili na Twitteru a později i na Facebooku.

Dělostřelba na počest narození královského potomka

Když se miminko narodí, vypálí se šedesát dva ran z děla na Tower Bridge. Je to bráno jako znamení respektu a uvítání dítěte do královské rodiny. Čtyřicet jedna ran z děla se střílí také v Green Parku blízko Buckinghamského paláce.

Další zajímavosti o královském porodu si přečtěte v článku s názvem Královský porod měl přísná pravidla! Co museli podstoupit Kate i lékaři?

Čtěte také: Kate po porodu vypadá zase fantasticky! Co všechno obnášel porod?

Připravujeme rozsáhlou galerii královského miminka.

VIDEO: Fakta o třetím těhotenství vévodkyně Kate

Pippa Middleton je těhotná. Miminko se má narodit v říjnu
Těžké nevolnosti jako měla Kate: Co je způsobuje a co uleví?
 Těhotenská móda podle vévodkyně Kate. Buďte stejně okouzlující maminka

 

Dnes v 11:01 se v londýnské St. Mary´s Hospital narodil v pořadí třetí potomek prince Williama a vévodkyně Kate. Jméno malého bratříčka George a Williama zatím není známo.

Více na http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-vip-ze-zivota-hvezd/497288/kralovsky-porod-mel-prisna-pravidla-co-musela-podstoupit-kate-i-lekari.html?utm_source=prozeny.blesk.cz&utm_medium=copy
Témata: Slavní rodiče, Miminko, Královská rodina, Syn, Princezna Diana, Král, Těhotenská móda, Pippa Middleton, Facebook, Jméno dítěte, Velká Británie, Malý bratříček, Malířský stojan, Charlotte, Druhý syn, George, Počest, Tower, Frederick, Kat, Královské miminko, Narození, Úkaz, Sociální síť, První fotka