Maminka.czRecepty

VIDEO: První jarní hrášek v kuchyni: Lusky nezahazujte, i na nich si pochutnáte

Veronika Zenklová 19.  5.  2021
VIDEO: První jarní hrášek v kuchyni: Lusky nezahazujte, i na nich si pochutnáte
První jarní hrášek je tady! Jak z něj dostaneme maximum, sotva se nám takhle čerstvě vylíhnul? Po vyloupání totiž často zbyde jen čtvrtina použitelného množství, zbytek je odpad. S Koko na to půjdeme jinak a zkusíme využít i lusky.

Ingredience

  • hrášek
  • máslo
  • máta
  • sůl a pepř

Postup

Hrášek vyloupejte z lusků a dejte vařit vodu. Osolte ji a hrášek lehce blanšírujte – jednoduše řečeno nesmí ztratit barvu a musí být měkký, stačí dvě minuty. Hrášek slijte, vodu si ponechte. Hrášek nasypte zpátky do rendlíku, přidejte máslo a mátu, opepřete. Prošťouchejte ho nebo promačkejte vidličkou do konzistence, která vám vyhovuje, případně přisolte a přidejte pár kapek citronové šťávy.

Hrášek si můžete dát i jako přílohu. Slupky vložte do mixéru (na smoothie). Přilijte k tomu vodu, ve které se blanšíroval hrášek. Promixujte na co nejjemnější kaši, raději směs i propasírujte. A máte základ na hrachovou polévku!

TIP: Místo vody použijte vývar, chuť bude ještě lepší.

Témata: Recepty, jídlo, Mall.tv, Video recept, Náš tip, JAR, KOKO, Sůl, Kuchyně, Pepř, Voda, Máslo, Máta, Hrášek, Odpad, Lusk
Mohlo by vás zajímat
10 důvodů, proč se v noci stále budí. Není chyba na vaší straně?
Machová Martina
Batole