Maminka.czKuriozita

První těhotný muž v historii na titulní straně módního magazínu: Porodil dceru nebinární partnerce a je na sebe pyšný

Dita Mrázková 7.  6.  2023
Varování: Tento článek by mohl způsobit menší šok všem konzervativnějším náturám. Označení "těhotná žena" už brzy nahradí termín "těhotný člověk". Seznamte se s historicky prvním těhotným mužem coby poslem mezi transgendery, který zdobí titulní stranu prestižního časopisu. Touha po dítěti u něj byla stejně intenzivní jako u "normálních" žen...

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Letošní vydání oslavuje spojenectví mezi ženami a transgender lidmi, kteří touží po dítěti." Tak vysvětlil magazín Glamour UK své rozhodnutí, proč se vůbec poprvé objevil na titulní straně časopisu transgender muž v pokročilém stadiu těhotenství.

Na počest LGBT komunity se cover star stal Logan Braun, který exkluzivní rozhovor o cestě za mateřstvím poskytl pouhé dva týdny před porodem.

Se svou nebinární partnerkou, drag queen Bailey J Mills, která je v Británii velkou hvězdou, přivítal před několika dny na svět dceru Novu

"Trávil jsem tolik času styděním se za sebe, až jsem si už musel říct: Můžu si buď stěžovat, nebo si celý ten proces vlastní proměny užít. Dnes jsem těhotný trans muž, jsem živoucím důkazem a jsem na to hrdý," řekl mimo jiné v rozhovoru Logan. 

Klepněte pro větší obrázek

Po porodu zase zavzpomínal, jak byl vděčný nemocničnímu personálu za vlnu podpory i za to, když porodní asistentky ochotně mazaly ve formulářích kolonku "těhotná žena" a místo toho připisovaly "těhotný člověk". Pár čerstvých rodičů ale na sítích sklidil jak podporu, tak i spoustu negativních komentářů.

"Věřím, že má dcera bude schopná vyrůstat s vědomím, že bude vždy milovaná a my ji přijmeme takovou, jaká je a jaká bude," nenechal se odbýt dojatý tatínek.

Témata: Těhotenství, Mateřství, Rodina a vztahy, Rodičovství, Dcera, Rodiče, Zajímavosti, Kuriozita, Životní příběh, Sociální sítě, Odvaha, Historie, titulní strana, transgender, Glamour, partnerka, Velká Británie, Časopis, Těhotná žena, Posel, Nátura, Mag, Logan, Magazín