[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Blboun se původně říkalo vězeňskému knedlíku plněnému povidly. Později se název rozšířil i do vojenského slangu. Narazit můžete na názvy „blbouni“ i „blbouny“, prostě jiný kraj, jiný mrav. Na čem se ale shodnou ve všech krajích: že tyhle ovocné kynuté knedlíky jsou jednoduché na přípravu a fakt moc dobré!
Těsto: 300 g polohrubá mouka 15 g droždí 1 ks vanilkový cukr citronová kůra z půlky citronu 170 ml vlažná voda
Jablečná náplň: 300 g jablka očištěná citronová šťáva z půlky citronu skořice - mletá cukr krupice dle chuti rozinky nebo brusinky, nejsou nutné hnědý rum - není nutný
Vanilkový přeliv: 600 ml mléko cukr krupice 1 ks vanilkový pudink 1 lžička máslo - o velikosti vlašského ořechu 1 lžíce hnědý rum - dle chuti
Dohotovení: skořicový cukr šlehačka jablko