Maminka.czRecepty

RECEPT: Bramborák jako dezert: se švestkami tvoří dokonalou kombinaci

Simona Formánková 3.  9.  2021
Když se řekne bramborák, každému se pravděpodobně vybaví pochoutka vonící česnekem a majoránkou. Ovšem tato česká klasika je v kombinaci se švestkami dokonalým dezertem. Nevěříte? Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se sami.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Bramboráky na sladko jsou oblíbenou vzpomínkou na dětství. Ještě teplé je naše babičky bohatě cukrovaly nejednomu z nás. Připomeňte si to a z bramborákového těsta v kombinaci se švestkami vytvořte jednoduchý dezert, který si zamilují nejen vaše děti.

Suroviny:

  • 6 ks brambor
  • mléko
  • 2 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • 5 lžic hladké mouky
  • sůl
  • švestky

Postup:

Brambory nastrouháme (4 najemno, 2 nahrubo), přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, podle potřeby mléko a vypracujeme těsto jako na bramborák. To následně rozetřeme na hodně vymaštěný pekáč, poklademe švestkami a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut při 220 °C dozlatova. Nakrájíme na větší kusy a můžem posypat moučkovým cukrem.

Témata: Recepty, jídlo, Vaření, Vaření pro rodinu, Cukr, dezert, Švestka, Majoránka, Bramborák, Recept, Kombinace, Předehra, Těsto, Dokonalá kombinace, Česnek, Kombi