[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Medvědí česnek si posledních pár let buduje pevné místo v české gastronomii. Na jaře se pro tento lesní česnek vydává do přírody čím dál více lidí. A není divu! Jde o bylinku, která je nejen velmi chutná, ale má také pozitivní účinky na lidský organismus. Nyní začíná jeho sezona, takže pokud jste tento zázrak přírody dosud neznali, zkuste mu dát šanci například v tomto receptu.
Suroviny:
Postup:
Medvědí česnek dejte do mixéru, přilijte olivový olej, sůl a rozmixujte dohladka na pesto. Přendejte do skleničky a dejte vychladit do ledničky.
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nastrouhejte. V míse je smíchejte s moukou a vajíčkem, přidejte nasekanou petrželku a vypracujte hladké těsto. Z něj vytvořte válečky, nakrájejte je na stejně velké špalíčky a hned vařte ve vroucí vodě asi 5 minut. Pak je vyndejte na síto.
V kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte hladkou mouku, orestujte a vlijte studené mléko. Rozšlehejte na hladkou omáčku a vařte asi 10 minut. Část pesta vmíchejte do omáčky a dosolte. Na talíře vlijte omáčku, přidejte uvařené noky a pokapejte zbylým pestem. Ozdobte medvědím česnekem.
Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.