[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Kombinace aromatické vůně sýru raclette s jemnou chutí brambor je naprosto dokonalá. Pokud to není zrovna vaše představa ideální snídaně, rozhodně si toto rychlé a snadné jídlo můžete vychutnat i kdykoli během dne.
Suroviny:
Na plnou pánev
Postup:
Malé brambory uvařte ve slupce doměkka a rozkrojte podélně napůl. Na pánev, kterou poté budete moci vložit do trouby, vlijte trochu olivového oleje. Jakmile se rozehřeje, vložte ni ni brambory nejprve řeznou stranou dolů, nakonec opečte ze všech stran. Na pánvi je osolte i opepřete a přidejte najemno nasekané čerstvé bylinky.
Brambory v pánvi přesuňte k jedné straně a navrch položte sýr raclette tak, abyste brambory doslova schovali. Vložte na pár minut do předem předehřáté trouby na 160–180 °C, aby se sýr rozehřál. Poté vraťte pánev zpět na plotýnku.
Na místo, které jste si na začátku na pánvi udělali, vklepněte vajíčko a vložte i šunku na prohřátí. Nechte zatáhnout bílek, finálně posypte bylinkami a můžete servírovat.